Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sahara Occidental
Actes a les Illes per commemorar el 47è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica
24/02/2023 Internacional
L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes (AAPSIB) commemorar el 47è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

A través d'un comunicat del qual fet ressò dBalears,  l'AAPSIB ha informat que participaran en l'acte que s'ha organitzat des del Parlament: una exposició fotogràfica amb posterior taula rodona, 'Viure al Sàhara', sobre l'organització de l'estat sahrauí i dels Campaments de Refugiats Sahrauís a Tindouf (Algèria), la vulneració dels drets humans i l'espoli de recursos naturals al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc.

Des de l'associació conviden a la ciutadania a assistir a aquest acte, que se celebra el mateix dia 27 de febrer a les 18.30 h a la sala de Passes Perdudes del Parlament.

També s'han fet ressò del comunicat de la Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-Sáhara), de la qual l'AAPSIB en forma part. En aquest comunicat, la coordinadora ha denunciat que les Nacions Unides encara no han reconegut la RASD com un estat, i que el president espanyol Pedro Sánchez «ha tornat a trair al poble sahrauí, oblidant la justícia i la legislació internacional, la voluntat del poble sahrauí, els llaços històrics amb els pobles d'Espanya i la voluntat de la majoria dels ciutadans».

En conclusió, en aquest comunicat les entitats adherides exigeixen als governants «que s'apartin del camí de la traïció i reconeguin que la RASD és una realitat incontestable i és la voluntat ferma dels habitants d'un territori que va ser espanyol i que avui vol i té tot el dret a ser plenament lliure»

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid