Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan del sud
La CUP Tarragona vol que el Ple condemni l’ocupació del Kurdistan del sud
18/10/2022 Internacional

La Candidatura d’Unitat Popular porta al Consell Plenari d’aquest divendres una moció per tal que el Ple acordi “solidaritzar-se amb el poble kurd i posar fi a la doble moral internacional relativa a les invasions i crims de guerra”.

Les anticapitalistes assenyalen que amb l’esclat de la guerra a Ucraïna, Turquia “ha intentat fer el paper de mediador entre Ucraïna i Rússia”, alhora que “aprofita l'enfocament mundial a Ucraïna per iniciar una altra campanya d'agressió militar contra el Kurdistan del Sud”.

En aquest sentit, la portaveu del Grup Municipal de la CUP, l’Eva Miguel, explica que “Erdogan vol fer del suport a la seva guerra contra els kurds una condició per a la cooperació de Turquia amb l'OTAN a Ucraïna”. A més, la consellera Inés Solé exposa que tant l’OTAN com la Unió Europea mantenen el silenci davant d’aquesta guerra ja que el conflicte a Rússia, ha millorat la posició geoestratègica de Turquia, “donat que es troba al llarg d'una ruta de transport de gas des del Kurdistan i l'Orient Mitjà a Europa”.

La CUP proposa entre els acords de la moció la condemna “sense ambigüitats” a aquesta agressió; exigir l’aturada del proveïment de material militar de l’Estat espanyol a l’Estat turc i exigir també que es denegui la incorporació de l’Estat Turc com a membre de la Unió Europea “fins a l’alliberament dels presos polítics i que aquest esdevingui un estat plenament democràtic”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid