Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gemma Anglada de Veganitza’t: "un món de possibilitats, és pura alquímia"
12/03/2022 Entrevistes

Entrevista a Gemma Anglada, cuinera i responsable de Veganitza’t (Av. Costa Brava, 18 de Corçà, a la Carretera de Palamós)

-Veganitza’t és un restaurant vegà a Corçà, al Baix Empordà. Quan va arrencar aquest projecte?
Tot just en farà un any el dia 26 de març.
- Per què només vegà?
El veganisme no és pas una dieta, és una forma de vida, i som fidels a la nostra essència.
El veganisme no és pas una dieta, és una forma de vida...
-I quines implicacions té aquest veganisme més enllà de l’alimentació?
Com et deia, no només és tracta de no menjar res que vingui dels animals (carn, làctics, ous, ni mel), tampoc emprem res a cap nivell, roba (llana, seda, angora, cuir… ) ni productes que vinguin de l'experimentació, etc.

No acceptem el tracte que se'ls dóna a la resta d'animals.

Així, tu et consideres també animalista?
Si, és clar, lluito pels seus drets i els considero com a iguals.
- “Nyoquis a la putanesca”, “Risotto de col llombarda”, “Croquetes de calçots i moniato”... i moltes postres amb formes, sabors i colors i diversos. D’on surt aquesta imaginació?
Sempre m'ha agradat la cuina, i en fer el pas al veganisme vaig descobrir tot un món de possibilitats, és pura alquímia.
Gaudeixo moltíssim davant dels reptes, molts clients em demanen coses com "foie" o "rovell" vegetal, i en assolir-ho sempre m'emociono.
...en fer el pas al veganisme vaig descobrir tot un món de possibilitats, és pura alquímia.
-Les postres tenen un paper important en l’oferta de Veganitza’t: hi ha un factor creatiu i artístic més enllà del pròpiament alimentari? Hi ha clientes que els entra els pastissos i altres postres pels ulls?

Sí, sempre m'agrada l'art, la pintura, i la cuina és creativitat.

Sí, els clients sovint no s'ho creuen quan veuen, per exemple, una pavlova de merenga i nata, sense ous ni làctics, és divertits.

I quan tasten i fan - ohh, ummmm-, és el millor premi.

I quan tasten i fan - ohh, ummmm-, és el millor premi...
-I l’adaptació de la cuina catalana a tots aquests plats vegans?
Sovint es relaciona el menjar 100% vegetal a plats especiats i receptes d'altres cultures. Jo he triat veganitzar els nostres plats de sempre. Fins i tot, a la primavera tindrem el menú dels Càtars, fent honor als nostres avantpassats.
a la primavera tindrem el menú dels Càtars...
-Sense ou, sense llet, sense carns... però què passa amb el sucre, els processats i els centenars d’additius que impregnen l’alimentació actual?

El veganisme és pels animals, no per salut, tot i que la conseqüència de no menjar-los provoca una gran milloria en la salut.

Hi ha vegans que només en mengen fruita i verdura crua, d'altres que vigilen la ingesta de sucre o gluten, i d'altres que simplement gaudeixen del menjar lliure de crueltat.

No hi ha una dieta o tipus d'alimentació que s'identifiqui amb els vegans. Com diu l'expressió, tants caps tants barrets.
Per respecte a la natura en general, i a nosaltres mateixos, els nostres productes són bio, les fruites i verdures, el pa, és de petits productors ètics de la zona.

En general, no tenim pas productes amb additius ni ultra processats, ni comprem a corporacions amb línies vegetals, només a empreses ètiques. Si emprem sucres de diferents tipus, integral, panela, de coco…, de comerç just, com el cacau o el cafè.

En general, no tenim pas productes amb additius ni ultra processats, ni comprem a corporacions...
-I el mercat? De quins productes et proveeixes per a la teva cuina?

Doncs és com una paleta de pintor, fruites i verdures fresques, flors, llegums, cereals, brots, bolets, llavors, algues, tubercles…

La natura ens dóna tot allò que necessitem per alimentar-nos amb escreix, i amb salut, de forma creativa, sostenible. És realment increïble, i alhora molt trist que encara no sigui la normalitat.

La natura ens dóna tot allò que necessitem per alimentar-nos amb escreix...
-Quins consells donaries als nous clients de Veganitza’t: quan han de visitar-vos, què hauria de triar, què us poden encarregar...?
Doncs els hi diria que gaudeixin, ens preguntin, i que ens demanin allò que els hi agradi, perquè sempre intentem complaure'ls. Pitàgores va dir:

"Mentre els homes segueixin massacrant i devorant als seus germans els animals, regnarà en la terra la guerra i el patiment i es mataran els uns als altres, ja que aquell que sembra el dolor i la mort no podrà collir ni l'alegria, ni la pau, ni l'amor."

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid