Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Convocada una concentració a la Paeria de Lleida en suport del diputat Pau Juvillà

Condemnat a 6 mesos d’inhabilitació i 12€ de multa diaris durant 3 mesos, pel delicte de desobediència del que estava imputat per haver mantingut uns llaços grocs a la Paeria de Lleida quan n’era regidor

14/12/2021 Drets i Llibertats

La CUP ha fet una crida a participar en la concentració convocada avui a les 19.30h a la plaça de la Paeria de Lleida, per mostrar el rebuig a la condemna de Pau Juvillà i la persecució política contra l’independentisme català.

La forma ha instat al Parlament a donar una resposta clara, contundent i conjunta per tal de denunciar la repressió de l’Estat contra l’independentisme i alhora, defensar la sobirania del Parlament i dels seus diputats i diputades davant les ingerències de l’Estat i els seus tribunals.

Considera que un diputat electe pugui ser inhabilitat per haver mantingut un llaç groc durant un període electoral és, a ulls de qualsevol persona amb valors democràtics, un atac a la llibertat d’expressió i als drets polítics fonamentals, com el de la representació.

Apunta que lls llaços grocs no són un símbol partidista sinó de solidaritat i d’ampli consens entre la població catalana. Condemnar-ne la seva presència i la denúncia a l’existència de presos i preses polítiques i exiliades, suposa un atac a la llibertat d’expressió i a les llibertats fonamentals.

Puntualitza que amb aquesta espiral repressiva també contra càrrecs electes de l'independentisme català per l’exercici de drets democràtics, com permetre debats en seu parlamentària o exercir la llibertat d'expressió, l'Estat espanyol vol guanyar per vies judicials allò que és incapaç de guanyar a través de les urnes.

En el fons, assenyala la CUP que l’aparell repressiu de l’Estat espanyol, conformat per tots els seus actors policials i judicials, es troba plenament posicionat en el combat polític contra l’independentisme. "La condemna que pretén inhabilitar a Pau Juvillà és una mostra més, juntament amb les prop de 4.000 persones encausades pel procés d’autodeterminació de Catalunya, de la voluntat de l’Estat d’eliminar la dissidència política a qualsevol preu", remarca la formació.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid