Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
Plataforma per la Llengua presenta una diagnosi sociolingüística de l'Eix Besòs

L'entitat ha ha analitzat la situació sociolingüística de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs per elaborar un pla d’actuació que en reverteixi els dèficits lingüístics

28/07/2021 Lema
Plataforma per la Llengua presenta aquest dijous 29 de juliol el nou estudi Diagnosi de la situació sociolingüística de l'Eix Besòs al Casal Cívic Sant Adrià - La Mina. L'ONG del català ha dut a terme una diagnosi de la situació sociolingüística de BadalonaSanta Coloma de Gramenet Sant Adrià del Besòs, i d’acord amb l'estudi ha elaborat un pla d'actuació per revertir els dèficits lingüístics en aquests municipis, que resten oportunitats als seus habitants. 

Per determinar la situació sociolingüística d’aquests tres municipis, Plataforma per la Llengua ha fet servir un mètode utilitzat en diversos estudis: el de la condició lingüística ambiental (CLA), que posa en relació els coneixements de català declarats i una situació pressuposada d’ús social.

A la presentació de la Diagnosi de la situació sociolingüística de l'Eix Besòs es donaran a conèixer els resultats de l'estudi i quines seran les accions que l'entitat durà a terme a l’Eix Besòs, que de manera específica es desenvoluparan segons les diverses franges d’edat de la població. D’aquesta manera, s’ha planificat tot un seguit d’accions dirigides a infants, joves i adults, de manera transversal amb entitats, centres educatius, equipaments i agents dels territori.

El pla d’actuació en aquestes tres ciutats ha començat aquest primer semestre del 2021 i compta amb els precedents de dos plans d'actuació lingüística integral: el Pla Integral de Ciutat Meridiana, el 2016, i el Pla Integral de Sabadell Sud, engegat l'any següent. Els principals objectius dels plans d'actuació són conscienciar els diferents col·lectius de la importància de l'ús social del català com a llengua d’oportunitats i fer visible el català als establiments, a les institucions i als carrers i espais públics per tal que el català esdevingui una eina d’arrelament i de cohesió social.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid