Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
"La pandèmia del coronavirus, un motiu més per a rebutjar l’ampliació nord del Port de València"

Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción, l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, la plataforma El Litoral Per al Poble, València Saludable i altres col·lectius, rebutgen l’adjudicació de l’ampliació nord que promou l’Autoritat Portuària de València (APV)

07/04/2020 Territori
En l’actual context d’alarma sanitària pel COVID-19, des de la Comissió Ciutat-Port es reitera  el seu NO a l’ampliació nord del Port de València i també a tots els projectes d’infraestructura que la complementen, perquè no han sigut avaluats ambientalment amb una estratègia per al conjunt dels seus impactes i no satisfan necessitats reals de la Comunitat Valenciana. No es poden superar els reptes del nou escenari mantenint projectes antics, caducs i extravagants.

L’ampliació consumix els recursos naturals de l'entorn i té un impacte sobre el paisatge, el territori i l’Horta protegida, la qualitat de l’aire que respirem i el soroll que ens envolta. Implica pèrdua de diversitat marina i terrestre, una gran afecció a la morfologia del litoral i la desaparició de platges, la gentrificació dels poblats marítims i de la ciutat. A més a més té un impacte negatiu també pel que respecta al Canvi Climàtic i l’emissió de CO2 a l’atmosfera i suposarà la disminució de la inversió pública en política social, la substitució d’ocupació per robotització i més beneficis, però només per al poder econòmic establit.

La Comissió Ciutat-Port, entitat integrada per Per l’Horta, Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción, l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, la plataforma El Litoral Per al Poble, València Saludable i altres col·lectius, este projecte és inassumible per a la comunitat. Considerem que s’han de prioritzar les inversions en serveis per la ciutadania, sanitat i la creació d’ocupació de qualitat, abans que en obres portuàries perquè el vaixell MSC Gülsüm, únic en el món amb una capacitat de càrrega de 22.960 TEU, tinga un lloc on atracar. Les dificultats de l’administració pública per a respondre adequadament a l’actual crisi sanitària reforça este argument.

Condemna l’actitud autoritària i prepotent de l’APV. No entenem les seues traves per a l’accés a la informació pública necessària perquè siga possible un debat raonat entre el Port i la ciutadania. És inadmissible que el Port s’excuse en la Demarcació de Costes per a no informar i Costes faça el mateix amb el Port. Actuacions com estes són inapropiades en un estat social i democràtic de dret on ha de prevaldre la transparència i la coordinació interadministrativa.

La proposta de la comissió és que es renuncie definitivament al projecte, s’escometa la reversió d’infraestructures amb impacte ambiental negatiu, exigir la bona governança de les institucions públiques i aprofundir en el model de ciutat diversa, de proximitat i sostenible. 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid