Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tsunami Democràtic
El Tsunami guanya el partit: milers de persones reclamen la llibertat dels presos polítics al Camp Nou

Milers de persones reclamen la llibertat dels presos polítics i acaparen l'atenció durant el partit del Clàssic. Després de tres mesos de protestes contra la sentència el Tsunami fixa l'atenció mediàtica i projecta les reivindicacions independentistes

19/12/2019

L'acció de Tsunami Democràtic amb motiu del partit Barça-Madrid que s'ha realitzat al Camp Nou ha estat exitosa i ha aconseguit mobilitzar milers de persones a través de l'aplicatiu del Tsunami. Segons el moviment, s'hi han inscrit unes 40.000 persones per a participar en la protesta.

La reivindicació de la llibertat dels presos polítics, més enllà de la convocatòria amb el lema 'Spain, sit and talk', ha monopolitzat el partit al Camp Nou. La protesta i les reivindicacions del Tsunami també han pres una dimensió internacional, pel fet que es tractava d'un partit de futbol de molta trascendència, i la notícia de l'acció d'avui ja ha aparegut a gran part dels mitjans estrangers.

Durant el partit s'han exposat milers de cartells amb els eslògans del Tsunami, s'han fet visibles diverses pancartes -algunes de les quals el club ha obligat a retirar- i s'han llançat a la gespa desenes de pilotes inflables amb la inscripció 'Spain, sit and talk'. El partit s'ha interromput un parell de minuts per tal de fer-les recollir.

S'ha produït diversos incidents al voltant de l'estadi, amb el detonant de l'aparició d'ultres dels Boixos Nois, que han agredit manifestants sense que els Mossos els aturessin. Aquest incident ha estat una de les espurnes que ha provocat els primers aldarulls, que han anat seguits de llançament d'objectes, crema de contenidors i barricades. Els antiavalots dels Mossos han realitzat diverses càrregues contra els manifestants que romanien a l'exterior del camp, fet que ha originat que la protesta s'escampés pel barri i es produissin nombrosos enfrontaments.

Es té constància de de com a mínim cinc detencions, dues de les quals per part de la policia de paisà. Segons mostren alguns vídeos a la xarxa, algunes d'aquestes detencions han estat realitzades de forma totalment aleatòria.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid