Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Suport a l'independentista Juli Cuéllar davant els Jutjats de Mataró

Juli Cuéllar va expressar ahir que els qui haurien de ser jutjats són els agents que han reprimit les protestes de rebuig a la sentència. El judici continuarà un altre dia

04/12/2019 Drets i Llibertats

Ahir es va realitzar una concentració de suport a l'ex-regidor de la CUP i militant de Poble Lliure, Juli Cuéllar, davant els jutjats de Mataró. [Vïdeo]

Juli Cuéllar, que també és col·laborador de Llibertat.cat, va haver d'assistir als Jutjats després de la seva detenció per part dels Mossos d'Esquadra durant una manifestació i tall de l'N-II de rebuig a la sentència del judici del procés del Tribunal Suprem espanyol, el mateix dia que es va fer pública, el 14 d'octubre.

Els agents dels Mossos van portar a terme un detenció violenta del conegut independentista, davant de les persones que junt amb ell participaven a la protesta. Per aquest mutiu l'acusen d'"aldarulls", "atemptat a l'autoritat" i "desobediència."

Una cinquantena de persones van mostrar el suport a Juli Cuéllar davant dels jutjats. Abans d'entrar adeclarar, Cuéllar va afirmar que es trobava tranquil i que comptava amb una sèrie de testimonis presencials i gràfics a favor de la seva defensa.

A la concentració de suport a Cuéllar van assistir mataronins i persones arribades d'altres ciutats: hi van mostrar el suport Carme Polvillo (CUP Mataró), Francesc Teixidor d'ERC Mataró, Montse Morón de VOLEMataró, Agustí Barrera, de Poble Lliure i Xavier Pellicer d'Alerta Solidària. 

Durant el judici, l'independentista va aprofitar per lliurar informes mèdics al forense i designar procurador, però no va poder declarar sobre els fets pels quals se l'acusen i serà citat encara un altre dia per prosseguir amb el judici. En declaracions a la premsa, en canvi, Cuéllar va negar les acusacions i va expressar que els qui haurien de ser jutjats són els agents que han reprimit les protestes de rebuig a la sentència, així com el responsables d'aquestes actuacions al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

D'altra banda, aquest matí Alerta Solidària ha demanat a la Generalitat de Catalunya que retiri l'acusació particular contra Juli Cuéllar.

Valora
Vídeos
Concentració de suport a Juli Cuéllar
Concentració de suport a Juli Cuéllar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid