Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Premis Joan Coromines
Ada Parellada, la Fundació d'Empresaris de Catalunya (FemCat), Anna Casassas, Jaume Arnella i Agustí Vilar, Premis Nacionals Joan Coromines 2019

L’acte de lliurament fe premis retrà un homenatge pòstum a la historiadora i activista política Eva Serra. Durant el lliurament també es retrà homenatge a Joana Raspall escritora, lexicòloga i bibliotecària catalana, que anirà a càrrec de la seva filla Imma Cauhé. Es cantaran alguns poemes seus musicats per Joan Josep Blay, a càrrec del seu nét Fèlix Blay i Carme Poch al piano.

20/09/2019 Llengua
El dissabte, dia 28 de setembre, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) celebrarà la XVIII edició dels Premis Nacionals Joan Coromines. L’acte d’enguany tindrà lloc a la Sala Ibèria (Carrer Pi i Margall, 21) de Sant Feliu de Llobregat, a partir de les 19:00h.
 
En la present edició, la CAL vol guardonar pel seu compromís en la defensa de la llengua i la cultura catalanes a la cuinera Ada Parellada, a la Fundació d'Empresaris de Catalunya, a la traductora Anna Casassas, al cantant i folklorista Jaume Arnella i també al mestre i poeta sanfeliuec Agustí Vilar, a qui recaurà el guardó local.
 
L’acte retrà un homenatge pòstum a la historiadora i activista política Eva Serra. Durant el lliurament també es retrà homenatge a Joana Raspall escritora, lexicòloga i bibliotecària catalana, que anirà a càrrec de la seva filla Imma Cauhé. Es cantaran alguns poemes seus musicats per Joan Josep Blay, a càrrec del seu nét Fèlix Blay i Carme Poch al piano. 
 
Els Premis Nacionals Joan Coromines, que s’atorguen des de l’any 2002 en record al lingüista català, tenen per objectiu reconèixer aquelles persones, entitats o empreses que s’han destacat pel seu treball i implicació en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a continuar actuant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat com a poble.
 
A hores d’ara s’han celebrat divuit edicions dels Premis, totes elles a diferents poblacions dels Països Catalans, durant els quals s’han guardonat més de 50 personalitats, associacions, mitjans i empreses que, bé sigui a partir d’un fet puntual o per la seva trajectòria, són mereixedors d’aquest reconeixement.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid