Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
no a la monarquia
La familia reial espanyola escridassada a Palma

Al crit d'ArruixBorbons (que s'allunyin de l'illa), li recorden que hi ha presos polítics i que volen decidir el seu futur com a poble. Tot i que la concentració estava autoritzada, la policia espanyola ha requisat estelades i ha identificat a moltes persones, mentre que en un altra concentració a favor de la monarquia no ha passat res.

08/08/2019 Política

Centenars de persones s'han concentrat aquest dimecres al Palau de l'Almudaina de Palma per expressar el seu rebuig a la presència de la familia reial espanyola a l'illa. La mobilització estava convocada per  per la plataforma 'Arruix Borbons' i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca.

Els manifestans han reivindicat la llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats. Així com,  la llibertat d'expressió, fent referència al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc i el dret a decidir dels Països Catalans.

També s'ha reivindicat la restitució del museu Saridakis a Marivent. Segons l'ASM, el Palau de Marivent  va ser construït per Joan de Saridakis entre els anys 1923 1925 i que la vídua, Annunziata Marconi-Taffani, el donà el 1965 a l'antiga diputació provincial amb la condició que fos destinat a museu de les obres col·leccionades pel seu marit. Un cop Espanya va cedir l'usdefruit de Marivent a la casa reial borbònica, els hereus reclamaren el contingut de l'edifici, perquè no s'havien complit les condicions de la donació, i una sentència de 1988 va fer retirar totes les obres i mobiliari.

Tot i que la protesta estava autoritzada, la policia espanyola ha requisat estelades i ha identificat a moltes persones, mentre que en un altra concentració a favor de la monarquia no ha passat res.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid