Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Repúbluca
Poble Lliure proposa passar a l’ofensiva per fer avançar la República, defensar-la sobre el terreny i combatre la dominació espanyola

L’organització acusa el Govern d’haver caigut a la trampa d’un suposat diàleg polític naïf amb l’Estat Espanyol i reclama acordar uns mínims estratègics comuns al republicanisme per superar respostes improvisades

02/08/2018 Política
En un comunicat emès el 2 d’agost Poble Lliure afirma que la manca de voluntat dels partits independentistes i republicans per a acordar una mínima estratègia comuna ha produït greus incoherències polítiques tant en les actuacions del Parlament de Catalunya com del Govern de la Generalitat. En aquest mateix sentit apunta que el Govern està jugant al tacticisme polític amb un PSOE que mai reconeixerà el dret a l’autodeterminació del nostre país, i que el trasllat dels presos ha sigut una simple cortina de fum.

L’organització apunta que enfront l’augment dels atacs feixistes, com a element de la pròpia repressió de l’Estat, «amb total impunitat, amb atacs a casals, amenaces i atacs a persones, amb vehicles, etc a tots els territoris de la nació catalana» són inadmissibles i encara ho és més la passivitat del Govern vers aquests. Així doncs, des de Poble Lliure critiquem sense pal·liatius «la manca d’iniciativa del Govern de la Generalitat per fer que els Mossos d’Esquadra protegeixin el poble i per evitar que en canvi actuïn en contra dels qui denuncien la repressió, tal i com va passar en la manifestació de suport a l’Adrià.»

Per altra banda, els independentistes es reiteren en les seves propostes estratègiques de coordinació política de l’independentisme. Tot i això, apunten que la coordinació i el full de ruta compartits no han d’estar subordinats a un unitarisme «per se» que desdibuixa propostes ideològiques dels actors de l’ampli moviment republicà.

D’aquesta manera, Poble Lliure es manté apostant per un espai de coordinació estratègica amb acords polítics de mínims; passar a l’ofensiva amb un boicot general i sostingut promogut per les institucions catalanes i la societat civil a les empreses de l’IBEX-35; un reforçament de les organitzacions populars; establir la justícia social com a pal de paller de la construcció de la República amb aprovació i aplicació de lleis redistributives, i dinamitzar i promoure la mobilització permanent.

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  4. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  7. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  8. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  9. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
  10. El proper dilluns 25 de març es disputarà a l'estadi de Montilivi el partit de futbol Catalunya-Veneçuela
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid