Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Repúbluca
Poble Lliure proposa passar a l’ofensiva per fer avançar la República, defensar-la sobre el terreny i combatre la dominació espanyola

L’organització acusa el Govern d’haver caigut a la trampa d’un suposat diàleg polític naïf amb l’Estat Espanyol i reclama acordar uns mínims estratègics comuns al republicanisme per superar respostes improvisades

02/08/2018 Política
En un comunicat emès el 2 d’agost Poble Lliure afirma que la manca de voluntat dels partits independentistes i republicans per a acordar una mínima estratègia comuna ha produït greus incoherències polítiques tant en les actuacions del Parlament de Catalunya com del Govern de la Generalitat. En aquest mateix sentit apunta que el Govern està jugant al tacticisme polític amb un PSOE que mai reconeixerà el dret a l’autodeterminació del nostre país, i que el trasllat dels presos ha sigut una simple cortina de fum.

L’organització apunta que enfront l’augment dels atacs feixistes, com a element de la pròpia repressió de l’Estat, «amb total impunitat, amb atacs a casals, amenaces i atacs a persones, amb vehicles, etc a tots els territoris de la nació catalana» són inadmissibles i encara ho és més la passivitat del Govern vers aquests. Així doncs, des de Poble Lliure critiquem sense pal·liatius «la manca d’iniciativa del Govern de la Generalitat per fer que els Mossos d’Esquadra protegeixin el poble i per evitar que en canvi actuïn en contra dels qui denuncien la repressió, tal i com va passar en la manifestació de suport a l’Adrià.»

Per altra banda, els independentistes es reiteren en les seves propostes estratègiques de coordinació política de l’independentisme. Tot i això, apunten que la coordinació i el full de ruta compartits no han d’estar subordinats a un unitarisme «per se» que desdibuixa propostes ideològiques dels actors de l’ampli moviment republicà.

D’aquesta manera, Poble Lliure es manté apostant per un espai de coordinació estratègica amb acords polítics de mínims; passar a l’ofensiva amb un boicot general i sostingut promogut per les institucions catalanes i la societat civil a les empreses de l’IBEX-35; un reforçament de les organitzacions populars; establir la justícia social com a pal de paller de la construcció de la República amb aprovació i aplicació de lleis redistributives, i dinamitzar i promoure la mobilització permanent.

Valora
Rànquings
  1. Una carta-manifest d'històrics represaliats independentistes mostra la solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam
  2. Ha mort "L'avi" Josep Bou, l'independentista palamosí empresonat en l'Operació Garzón el 1992
  3. Ens ha deixat un (i ja són molts) de l’escamot dels que mai no reculen, "L'avi"
  4. Organitzacions de l'Esquerra Independentistes criden “aturar-ho tot” des del primer dia de judici
  5. La Forja convoca una mobilització per aturar el Consell de ministres del 21-D inspirada en el moviment de les armilles grogues
  6. 45 anys de la vaga de fam de Xirinacs mentre era empresonat a la Model
  7. El temps de Catalunya s'ha acabat
  8. 14-D: una gran vaga
  9. On és la Unitat Popular?
  10. Tancar portes a la ultradreta és també parlar de model de seguretat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid