Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
21D
La CUP proposa el Decrets de la Dignitat dins del desplegament de la República com a alternativa a la pobresa generada pel Règim del 78
06/12/2017 Política
La CUP proposa els Decrets de la Dignitat en el marc del deplegament de la República com a alternativa a la situació de pobresa generalitzada provocada per l'aparell judicial i polític del Règim del 78, que avantposa els interessos de les elèctriques i d'altres multinacionals a les necessitats de la gent. 
 
Aquesta és una de les propostes que s'ha destacat aquest dimecres 6 de desembre en el context de la decisió d'una jutgessa aquest dimarts de suspendre el protocol contra la pobresa energètica. «Un resultat més de la Constitució del 78 i de tot el seu aparell judicial i polític que es posa sistemàticament al costat dels bancs, dels poderosos i de les empreses de l'IBEX 35», ha argumentat aquest matí el número 3 la llista per Barcelona de la CUP-CC, Vidal Aragonés a les portes de les oficines centrals d'Endesa a la capital catalana. Ha estat aquesta empresa la que va presentar una demanda contra el protocol  que impedia tallar la llum a la gent que no ho podia pagar subscrit per la Generalitat, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. 
 
«Ara que ve el fred, que més que mai, molta gent pateix a casa perquè ha d'escollir entre passar fred i arribar a final de mes – si és que hi arriba – defensem el NO a una Costitució que permet que la gent pugui morir de fred a casa seva», ha destacat Aragonés en referència sobretot al cas d'ara fa un any a Reus, quan una donat de 81 anys a morir en un incendi per una espelma atès que la dona feia 2 mesos que no tenia llum i que ha comportat una denúncia contra Gas Natural per homicidi imprudent i on la CUP s'ha presentat com a acusació popular. 
 
Com ha explicat el número 3 per Barcelona, «els tribunals polítics i d'excepció, que com el Tribunal Constitucional, fan de guardians de la Constitució fa massa temps que serveixen per retallar drets i per negal-los directamet a Catalunya. I no parlem només del dret a l'autodeterminació sinó també de drets socials, com el de l'habitatge o el dret a no morir de fred a l'hivern». 
 
Com una de les possibles alternatives, la CUP-CC proposa els Decrets per la Dignitat, unes mesures de materialització de la República Catalana per ampliar els drets polítics i socials per a la classe treballadora. Aquests es basen per exemple en una recuperació del control de sectors estratègics de l'economia com és el cas de l'energia o en l'expropiació sense compensació dels habitatges buits i en desús en mans dels bancs per posar—on en una parc públic d'habitatges de lloguer a preus que en cap cas superin el 20% del salari. 
 
Aquestes alternatives, ha explicat, Aragonés, són totalment reals «com es demostra allà on som presents» posant com a exemple accions com les realitzades als governs de la CUP de Badalona, Sabadell, Celrà o Viladamat o també les lluites per la sobirania energètica que impulsa la CUP a indrets com la Vall Fosca. 
Valora
Rànquings
  1. Alacant no es toca, memòria, llengua i resistència
  2. Concentració a Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport
  3. El poble valencià es mobilitza per la reconstrucció popular i per trencar el llegat colonial del Decret de Nova Planta
  4. "Cultura al carrer" alça la veu a la Festa Major de Sant Cugat per denunciar les traves a l'ús de l'espai públic
  5. Vallcarca en lluita davant el desnonament de 40 persones, 13 d’elles menors
  6. Commemoració del 50è aniversari de les detencions dels 10 d'Alaquàs
  7. Es reactiva el projecte “Països Espoliats” per denunciar l’espoli fiscal als Països Catalans
  8. 24 de juny, la festa nacional que ens manté vius
  9. Decidim crida a l’autoorganització dels sectors combatius del territori
  10. SUMEM-CUP Banyoles denuncia la destrucció del patrimoni històric i cultural de la ciutat per deixadesa institucional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid