Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8N
El poble defensa la república controlant el territori

A hores d'ara continuen els talls fronterers a la Seu d'Urgell i a Puigcerdà. A més a més, cap a quarts de 12 de la nit, s'ha produït un npu tall a Amposta (N-340)

09/11/2017 Política

El poble organitzat en els Comitès de Defensa de la República (CDR) arreu de Catalunya va controlar el territori amb nombrosos talls de carretera, fins i tot en punts fronterers com la Vall d'Aran, la Seu d'Urgell, Puigcerdà i la Jonquera. També amb les carreteres que comunicaven cap a l'Aragó i el País Valencià. A més cap afegir els talls a l'interior, concretament almb les carreteres que comunicaven amb Barcelona i la xarxa radial a l'interior de la capital. Cal destacar l'ocupació multitudinària de l'estació de Girona on des del matí milers de persones van seure sobre les vies del TGV en direcció a l'estat francès i Barcelona i també l'ocupació de l'Estació de Sants de Barcelona, amb membres d'Universitats per la República i CDR de Sants. Tot plegat ha afectat la mobilitat, pel que fa als talls vies més de 150.000 viatgers, segons Renfe i Adif

Paral·lelament, a les capitals de comarca i moltes viles i pobles d'arreu s'han concentrat milers de persones davant dels seus respectius ajuntaments. En alguns indrets al migdia i també cap al vespre. Mobilitzacions convocades per la Taula Crida per la Democràcia, CDR, Òmnium i l'ANC.

Cap les 21h, els Mossos d'Esquadra han desallotjat els manifestants que tallaven el trànsit a l'autopista AP-7 a l'altura del municipi de Borrassà des d'aquest matí, cal dir que s'han viscut moments de tensió.

A la mateixa hora, els milers de manifestants abandonen l'estació del TGV de Girona després d'ocupar-la tot el dia. Ho fan amb ordre després de netejar l'espai

Els universitaris tallen les vies de Sants

Avui dimecres 8 de novembre a les cinc de la tarda els estudiants han tallat les vies de trens de l’estació de Sants de Barcelona en el marc de la vaga general convocada.

Per la plataforma unitària aquest tall ha estat una demostració més que el govern espanyol no té un control sobre el territori català ja que en paraules de la portaveu Marta Rosique “quan el poble català ho vol, el país s’atura”.

Aquesta acció ha estat coordinada amb el CDR de Sants i ha aglutinat centenars de persones, la gran majoria universitaris. Aquest gest pretenia trencar amb la normalitat i mostrar solidaritat amb els presos polítics, pel portaveu d’Universitats per la República Jordi Vives “tenim més de mig govern català a la presó, mobilitzar-se és el mínim davant d’aquesta situació”.

Els Mossos d’Esquadra van tancar els accessos a l’estació per a evitar que s’hi aplegués més gent i al vespre els manifestants van abandonar les vies després d’impedir que sortís l’últim tren en direcció a Madrid a les 21.15. Segons Renfe, uns 150.000 usuaris van resultar afectats pels talls de les vies. Els concentrats van cantar ‘Els segadors’ i van resistir el desallotjament.

Seguiment de la vaga per part de les universitats:

Pel que fa el seguiment de la vaga a les universitats hi ha hagut una aturada total a la UPF, la UdG i la UdL. I una baixa assistència a la UAB (on s’han produït talls a l’AP7), la UB (en què hi ha facultats tancades), la UPC Campus Nord (al campus de Manresa activitat totalment aturada) i a la URV (amb el campus Catalunya tancat).

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid