Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8N
"Docents per la República" dóna suport a la Vaga General

Fa una crida a la comunitat educativa i al conjunt de la societat a secundar la protesta per defensar l'escola catalana

07/11/2017 Política

Docents per la República, una plataforma de nova creació que reuneix docents de tot Catalunya en suport a la República Catalana ha fet públic un manifest per "mostrar el màxim suport d'un col·lectiu, d'extensió al llarg de tot el territori català, a la Vaga General del 8N".

Mestres i professors catalans s'han unit com a plataforma per defensar el model d'escola catalana, demanar l'alliberament de les institucions catalanes, del Govern i dels presos polítics. Amb el nom de Docents per la República, el col·lectiu ha elaborat un manifest on fa una crida a secundar la vaga general convocada per aquest dimecres com a mostra de protesta pel ''totalitarisme'' de l'estat espanyol que qualifiquen de ''repressor'' perquè ha actuat amb ''abús descarat'' i fent una aplicació ''completament il·legal'' de la Constitució Espanyola. El col·lectiu considera també que l'Estat els ha ''trepitjat'' com a col·lectiu professional, i ha ''difamat, calumniat i mentit'' sobre la seva tasca.

Coincidint amb el dia que alguns docents han estat citats a declarar per parlar de l'1-O a classe, Docents per la República, considera que s'ha ''difamat, calumniat i mentit deliberadament'' sobre la seva feina a les aules, denunciant uns ''falsos'' adoctrinaments, manca d'ètica i valors i per tant, se'ls ha acusat de manca de professionalitat ''gratuïtament''. En aquest sentit, la plataforma recorda que el dia a dia a les escoles i instituts està lluny d'aquesta situació, ja que es treballa per transmetre als infants i joves els valors de la democràcia, la pau i la concòrdia. Per aquest motiu, consideren que no es pot acceptar ''el menyspreu'' del govern espanyol actual ni tampoc la complicitat dels partits polítics que donen suport al que qualifiquen ''d'onada de repressió desfrenada''. La plataforma neix amb suport de mestres de tot tipus d'escoles, professors d'instituts, docents universitaris d'arreu del territori coordinats per organitzar el col·lectiu en futures mobilitzacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid