Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#NitEstellés17
La VIII Festa Estellés pren el vol

"...per si algú té algun dubte o vol tramar alguna perversa fal·làcia, el que es parla al País València, Catalunya, les Illes Balears, el Rosselló, l'Alguer, la Franja de Ponent i el Carxe. Amb la Festa volem honorar el nostre magnífic poeta, Vicent Andrés Estellés, i les nostres terres, aquelles on la gent diu 'Bon dia' per saludar-se als matins"

30/08/2017 Cultura

Ara farà 8 anys que Josep Lozano va instaurar al país la Festa Estellés coincidint amb la data de naixement del poeta de Burjassot, a imitació del 'Burns Supper' escocès (una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns, 1759-1796).

Una festa, on els versos dels poeta recorreran poblacions d'arreu del país a l'entorn de la data 4 de setembre amb l'objectiu "de dignificar i cohesionar la nostra llengua i cultura".

Cal recordar que el passat 31 de juliol, Josep Lozano i Àlan Greus van fer una nova crida amb una lletra de convit, la vuitena. Com recorda a  la carta, "la Festa va començar el 2010 i enguany complirà la seua vuitena edició. Des de l'inici de la seua trajectòria, el nombre de gent que la celebra no ha deixat de créixer.

També assenyala que la celebració, amb l'esforç de tots els qui hi participen, va consolidant-se i prenent el caràcter que desitjàvem des del seu inici: convertir-la en una tradició cultural i festiva, com també en un referent de tot l'àmbit de la nostra llengua: el País Valencià, Catalunya, les Illes Balears, la Franja de Ponent i l'Alguer. L'any 2015 la Festa va celebrar-se en 67 llocs diferents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid