Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
laboral
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, hauria de dimitir davant del desconeixement manifest del mercat laboral català
24/07/2017 Economia
La Intersindical-CSC ha demanat al representant empresarial de la CCB que rectifiqui les seves declaracions o que deixi el seu càrrec, davant les impresentables declaracions fetes a una entrevista a l'ACN, en les que criticava que els joves no volen fer l'esforç de formar-se.

El sindicat independentista denúncia el desconeixement del mercat laboral català del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls i Maseda, que ha demostrat en l'entrevista difosa per l'Agència Catalana de Notícies. Entre d'altres idees que ha deixat anar, Valls critica que els joves «no volen fer l'esforç» de formar-se i que falten treballadors qualificats. Dient això, el president de la CCB acredita un desconeixement absolut de la realitat del mercat laboral que l'incapacita per mantenir-se al capdavant d'aquesta organització empresarial. Els joves catalans són avui una de les generacions més formades i preparades. Així mateix, Valls demostra una insensibilitat i una insolidaritat total cap els joves que, malgrat una excel·lent preparació han de marxar fora del país per trobar una oportunitat professional per a guanyar-se la vida.

En la mateixa entrevista Miquel Valls també sortia amb l'estirabot que «els salaris no han de pujar tots» només els dels treballadors que «aporten productivitat». Ignora, el senyor Valls, -o menteix conscientment i sense escrúpols- l'evolució salarial del país, que ha fet que la capacitat adquisitiva de tots els treballadors (dels sector privat i públic) hagi caigut de manera continuada en la darrera dècada.

El representant de la CCB potser s'hauria de plantejar quins errors s'han comès des d'alguns sectors empresarials que només han sabut trobar en la precarització de les condicions de treball el camí per a obtenir beneficis. Potser hauria de buscar entre els dirigents empresarials que s'han convertit en veritables taps per al creixement econòmic en haver estat, ells sí, incapaços de formar-se i innovar les fórmules de gestió empresarial. Unes fórmules ancorades en velles receptes basades en l'abús de poder, els prejudicis, rutines velles que han convertit una part del sector empresarial en una llosa per a la millora de la competitivitat de l'economia catalana. El senyor Miquel Valls i Maseda, n'és un exemple d'aquestes maneres anacròniques d'entendre l'economia i les relacions laborals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid