Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
El suport a Carme Forcadell i la Mesa del Parlament en piulades i davant del TSJC

Les entitats tornen a convocar els ciutadans el proper 12 de maig a les 8.30 h davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig de Lluís Companys de Barcelona. La tercera sessió, el 12 de juny, es convocarà més endavant.

08/05/2017 Política

La paraula "Democràcia" ha presidit el passeig de Lluís Companys i les portes del Palau de Justícia, on prop de 2.000 persones s'han concentrat per donar suport als membres de la Mesa investigats. Carme Forcadell i Anna Simó han entrat al TSJC escoltant el Cant dels Segadors.

En declaracions als mitjans, Jordi Sànchez, president de l'ANC, ha destacat que "aquesta concentració és una expressió de la mobilització permanent. Estem determinats a culminar el procés en defensa de la democràcia. Avui han estat 22 autocars d'arreu de Catalunya que han vingut a acompanyar la Mesa".

Per la seva banda, Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, ha posat l'émfasi en que "una vegada més, representants públics del Parlament són cridats a declarar per donar la veu al poble de Catalunya".

Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, ha constatat que "no tenen prou presons per empresonar-nos-hi a tots!", i Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis, ha afegit "qui decideix què podem debatre i què no?".

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis havien convocat concentracions per acompanyar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet. Els cinc càrrecs investigats per desobediència i prevaricació per permetre un debat sobre el referèndum al Parlament.

Avui ha estat la primera d'aquestes convocatòries. Els membres de la Mesa, acompanyats pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, l'expresident Artur Mas, el Govern en ple, membres dels grups parlamentaris de JxSí, CUP i CSQP, representants dels ajuntaments i les quatre entitats convocants, han sortit del Parlament i han anat caminant fins al TSJC.

A la xarxa

Nombroses mostres de suport amb la presidenta del Parlament de la CAC, Carme Forcadell, i dels membres de la mesa Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, s'han fet presents a la xarxa. Es tracta de posicionaments de solidaritat basats en els principis democràtics i de suport polític amb els cinc càrrecs estan investigats per desobediència i prevaricació per permetre un debat sobre el referèndum al Parlament.

Aquestes mostres de suport s'han fet arribar des de partits polítics i entitats, així com de personalitats culturals, socials o polítiques d'arreu dels Països Catalans, però també a nivell internacional, des d'altres nacions de l'Estat com el País Basc, Galícia o Andalusia, i des d'altres indrets d'Europa i del Món.

L'absència de crítica a aquest procés judicial o la negació de mostres de solidaritat envers els polítics represaliats és un altre aspecte a destacar, especialment a nivell estatal, però també dins l'esquerra alternativa catalana o la pròpia esquerra independentista: alguns polítics, intel·lectuals i persones de renom del món cultural o esportiu han 'estalviat' el fet de posicionar-se sobre aquest atac als principis democràtics.

Aquí us mostrem una selecció de les piulades prou significatives:

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid