x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
vallès
El PSC intentarà fer caure el govern d'esquerres de Cerdanyola

El municipi vallesà està governat en minoria per Compromís per Cerdanyola - Poble Actiu i ERC

02/01/2017 Política

El portaveu cerdanyolenc del PSC Víctor Francos ha anunciat a Cerdanyola Ràdio que el seu partit buscarà una majoria de govern alternativa a l'actual, liderada per Carles Escolà de Compromís per Cerdanyola. Segons Francos "la ciutat no té govern fa un any i sis mesos ni tampoc té alcalde". El consistori actualment està governat només per 9 regidors de 25 perquè l'alcalde va expulsar els regidors de CiU per incomplir acords de govern.

Des de la pèrdua de la majoria, el govern de Cerdanyola ha patit el bloqueig de l'oposició en la majoria de propostes que ha portat al ple. A l'octubre l'equip de govern no va poder aprovar les ordenances fiscals que proposava i a l'últim ple l'oposició va rebutjar la modificació de l'IBI proposada pel govern d'esquerres. Aquesta inestabilitat fa que el regidor de Serveis Econòmics Daniel Mallèn hagi ajornat la presentació de pressupostos per l'any 2017 fins que el govern no trobi la majoria necessària per aprovar-lo.

Des de l'inici de la legislatura l'Ajuntament de Cerdanyola ha tingut tres governs diferents. En un inici, només el formaven els cinc regidors de Compromís, situació que es va perllongar gairebé un any. L'abril passat es va anunciar un pacte de govern de CxC, ERC i CiU, amb el suport extern d'ICV-EUiA, que donava a l'executiu la majoria al ple que fins llavors li havia faltat. Aquesta situació només sis mesos després es va trencar amb l'expulsió dels tres regidors convergents de l'equip de govern. Ara, el PSC podria fer caure el govern de Carles Escolà.

Tot i la intenció, el PSC no tindrà fàcil fer prosperar una moció de censura. D'una banda, haurà de trobar un candidat o candidata ben vist pels altres regidors de l'oposició. En principi hauria de ser la seva actual cap de llista, Carme Carmona, però el fet que tingui obertes més d'una causa judicial en contra ho fa difícil. D'altra banda, els regidors de CiU haurien de trencar la unitat sobiranista en un moment clau per la independència de Catalunya donant suport a un govern que passa pel PSC, C's i PP.

A la roda de premsa que els regidors convergents van fer després de la seva expulsió del govern el seu cap de llista Josep Grau va descartar cap moció de censura. Això no garanteix, però, que no canviïn d'opinió.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid