Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1776- Declaració d'Independència dels Estats Units d'Amèrica

Declaració d'Independència dels Estats Units d'Amèrica

04/07/1776
La Declaració d'Independència és un text polític fonamental per a la història dels Estats Units. Arran d'aquesta declaració les Tretze Colònies britàniques d'Amèrica del Nord se segregaven del Regne Unit i esdevenien independents. Entre els redactors del text convé de destacar Thomas Jefferson que seria després el tercer President dels Estats Units (Benjamin Franklin també formava part del comitè redactor). L'adopció del text es va fer el 4 de juliol de 1776. Així, aquest dia va esdevenir dia de festa nacional dels Estats Units: el dia de la Independència (en anglès: Independence Day). La independència de les seves antigues colònies només fou reconeguda per la corona britànica amb el Tractat de París (1783) signat el 3 de setembre d'aquell any finalitzant de iure la Guerra d'Independència dels Estats Units.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid