Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Judici dels trabucaires de Cardedeu contra la Delegació del Govern espanyol

Els trabucaires reclamen a la Delegació del Govern espanyol que els retorni els 6.300 euros de multa que els van imposar malgrat que els jutjats havien arxivat els fets fins a 4 vegades. Avui el judici ha quedat vist per sentència.

28/01/2016 Drets i Llibertats

La Delegació del Govern espanyol a la CAC que encapçala en funcions María de los Llanos de Luna va emtre el març de l'any passat una resolució en què resolia que els trabucaires van cometre dos "incompliments", i per la qual cosa el portaveu d'aquesta entitat va ser condemnat a pagar una multa de 6.300 €. Segons aquesta resolució els trabucaires de Cardedeu no van estar acompanyats "durant tot el recorregut" per la Policia Local i no van fer-se responsables "de les mesures de seguretat i de l'ús correcte de les armes." Aquesta decisió política es dóna després que la Delegació del Govern espanyol analitzés els informes de la Guàrdia Civil, la Policia Local i el jutjat d'instrucció 4 de Granollers, que sembla que no ha estat tingut en compte malgrat que va decretar fins a quatre vegades l'arxiu de les diligències.

La resolució dictava una multa de 6.300€ per al portaveu de l'entitat (la Subdelegació del Govern pretenia que fossin castigats amb una multa de 25.000€), que cal sumar  a un desgast econòmic de més de 3.600 euros en el procés judicial. El text en què s'anunciava la sanció, que està firmat per Llanos de Luna, informava que la via per recórrer aquesta sanció econòmica hauria de ser interposar un recurs d'alçada al ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz (es dóna la "casualitat" que el dia que el regidor del PP denunciar els fets estava acompanyat pel germà del ministre i dirigent del PP a Catalunya, Alberto Fernández Díaz). El març passat el portaveu dels Trabucaires, Manel Àlvarez, va explicar que la decisió de Llanos de Luna "desautoritza" els cossos policials i les seves investigacions, i va recordar que "El jutjat ens ha donat la raó quatre vegades però ni així n'hi ha prou en aquest país". Ara els trabucaires reclamen a la Delegació del Govern espanyol que els retorni els 6.300 euros de multa que els van imposar malgrat que els jutjats havien arxivat els fets fins a 4 vegades. Avui el judici ha quedat vist per sentència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid