Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
Absolts els autors del mural independentista de Cardedeu

La sentència condemnatòria per la pintada de Cardedeu ha estat revocada

10/10/2014 Drets i Llibertats

Avui, finalment, els autors del mural independentista de Cardedeu han estat absolts. Tot seguit reproduim el comunicat del col·lectiu de solidaritat amb els encausats:

"COMUNICAT A PREMSA DEL COL·LECTIU JO TAMBÉ HI ERA:

La sentencia condemnatòria per la pintada de Cardedeu ha estat revocada. Els 8 condemnats pel Mural han estat absolts de qualsevol tipus de càrrec. Les 8 persones que van ser condemnades ...i ara absoltes per una falta de deslluïment de béns immobles i tot el col·lectiu de suport "Jo també hi era!" estem molt satisfetes per aquesta rectificació i perquè es demostra que les denúncies forassenyades d'un càrrec públic, les acusacions arbitràries de la policia local i les desorbitades quantitats reclamades per ADIF no tenien cap mena de sentit. L'acte de la pintada popular va ser una festa amb moltíssima gent, famílies senceres, entitats i col·lectius, i amb coneixement de l'ajuntament. Finalment, això, el caràcter festiu i popular, per damunt de les actituds hostils i repressives, és el que ha prevalgut.

El poble de Cardedeu ha guanyat. La realitat i la insistència de la gent i de les nostres apel·lacions han fet rectificar un jutge que considera que, a l'haver posat l'acte en coneixement de l'ajuntament i amb la gran quantitat de gent que hi va participar sumat a que la policia va vetllar pel desenvolupament normal de la jornada, cap d'aquestes 8 persones, ni ningú dels que hi havia aquell dia, tenien cap mena de responsabilitat ni van cometre cap tipus de falta.

Tot i així no volem oblidar tots els greuges, despropòsits, temps i maldecaps provocats per aquesta malaltissa obsessió que té l'espanyolisme més ranci de recórrer a la justícia per coartar i coaccionar fets absolutament normals com aquest, o com tantes altres reivindicacions socials i nacionals. Per tot això no volem dir que "s'ha fet justícia" perquè aquesta situació no hauria ni d'haver començat i perquè, a més, el país és ple de casos similars pendents de resoldre o resolts injustament, angoixant a gent treballadora que s'ha organitzat per reivindicar un nou país i un gran canvi social.

Insistim, doncs, en aquesta instrumentalització de la justícia i aquest greu malbaratament de recursos públics per part d'un càrrec electe més preocupat en la seva projecció personal i mediàtica que en servir a l'interès general; i que amb aquesta actitud violenta i victimista pretén generar un fals escenari que ni a Cardedeu, exemple de convivència i de poble participatiu i demòcrata, ni arreu del país no s'ha produït mai, per més que alguns, amb la seva nostàlgia de dictadures i repressions, potser així ho preferirien.

La nota positiva de tot plegat, tanmateix, han estat les immenses mostres de col·laboració rebudes. Plegats s'ha fet molta feina, una recollida de signatures, nombrosos donatius, una campanya de suport per finançar la sanció amb micromecenatge a través de Tot Suma amb 300 persones que hi van aportar, un gran acte de suport justament el passat dissabte dia 4, que va ser un èxit i una nova mostra de reivindicació nacional amb presència de gran quantitat d'artistes i personalitats que ens han donat tot el seu suport, i també, aquests mesos, hem repintat junts el mural dels constants atacs feixistes... i ho seguirem fent. El valor d'aquest suport i la xarxa que n'ha sorgit és l'única nota positiva d'aquesta experiència.

I precisament de forma oberta i col·laborativa es convoca una nova assemblea del col·lectiu "Jo també hi era" el proper dimecres 22 d'octubre a les 21:00h al Tarambana. A l'assemblea es detallarà aquesta revocació de la sentència i també es tractaran les diferents opcions per als diners recollits amb els donatius, la campanya de micromecenatge i les entrades a l'acte de suport. L'objectiu és que, en diferents graus, aquestes aportacions serveixin en el futur per al manteniment i millora del mural els propers anys, també com a reserva per fer front a situacions d'injustícies similars, o a altres finalitats i objectius similars al "Mural de Cardedeu" que l'assemblea decideixi.

Moltes gràcies pel suport. Cardedeu ha guanyat, i la repressió més rància i caduca no pot ni podrà absolutament res contra un poble unit, alegre i combatiu!

Visca la terra! Visca els Països Catalans lliures!

Cardedeu, 9 d'octubre del 2014 Joan Antoni, Ramon, Lluís, Oriol, Josep, Andreu, Sara, Miquel i tot el Col·lectiu de Suport "Jo també hi era!"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid