Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
L'alcalde de Celrà a la Subdelegació del Govern espanyol: " la nostra desconnexió serveix per construir un nou país"

Tot i remarcant que aquest nou país, "serà més just, més democràtic i per a tothom".

20/11/2015 Política

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà,  ha respós a l'actual subdelegat del Govern espanyol a Catalunya,  Juan Manuel Sánchez-Bustamante y de la Herrán, en relació a un nou requeriment. Aquest cop, reclama al consistori l’acta del darrer Ple, abans de la seva aprovació. En aquets ple, l'Ajuntament va aprovar la moció de suport a la resolució del Parlament pel que fa a la desconnexió de l’Estat.

Dimecres passat, l'Ajuntament de Celrà va rebre el requeriment per fer arribar a la Subdelegació de l’Estat a Girona l’acta del ple, tot i que segons el procediment ordinari aquest document no s’aprovarà fins a la propera sessió plenària. El consistori va intentar trucar a la Subdelegació per fer-los avinent aquesta circumstància, però en no ser atès l’alcalde ha decidit respondre per correu ordinari.

En la carta de resposta, Dani Cornellà ha expressa la sorpresa per la urgència de la petició, recorda que el consistori “envia les actes dels plens municipals un cop han estat aprovades pel Ple municipal del mes posterior”, tal com marca la llei, i manifesta la sospita que “una vegada més, la Subdelegació vol intentar anul·lar acords presos per unanimitat pel Ple municipal”, com ja va fer amb la moció que declarava Celrà territori lliure i sobirà, aprovada el setembre del 2012, recentment anul·lada judicialment i que es troba en procés d’apel·lació.

Així doncs, continua Cornellà: “veient la pressa que teniu per portar-nos una vegada més als jutjats, [...] us adjunto una còpia del certificat d’aquesta moció de suport”. L’alcalde també aprofita per fer memòria al subdelegat Sánchez-Bustamante que el 2013 l’Ajuntament va declarar persona non grata la seva superior i delegada del Govern espanyol, María de los Llanos de Luna Tobarra, “per la persecució sistemàtica de les decisions aprovades legítimament pels ajuntaments”. Cornellà constata que “no canvia res” en l’actitud de l’Estat i s’acomiada amb les paraules següents: “no em queda més que recordar-vos que la nostra desconnexió serveix per construir un nou país, més just, més democràtic i per a tothom”.

Aprovació de suport a la resolució del Parlament pel que fa a la desconnexió de l’Estat

En el ple ordinari de novembre de l’Ajuntament de Celrà, celebrat el passat dia 10, es va aprovar per unanimitat la moció impulsada per l’AMI i l’ACM en què es dona suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, que declara l’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república.

La moció, que expressa la total coincidència de plantejaments amb la cambra, va rebre el vot favorable dels 7 regidors de la CUP, els 4 d’ERC i el 2 de CDC. Així, Celrà va ser el primer poble a donar suport a la resolució i segurament l’únic que ho va fer abans que aquesta fos anul•lada, fet que es va produir l’endemà del ple.

 

 

 

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid