Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió judicial
Una sentència anul·la la declaració de Celrà com a "territori català lliure i sobirà"

La resolució assegura que l'Ajuntament es va extralimitar quan al 2012 va aprovar la moció pràcticament per unanimitat. 

16/10/2015 Política
Celrà s'ha convertit en el primer municipi de les comarques nord-orientals on una sentència ha anul·lat l'acord de ple per declarar-lo "territori català lliure i sobirà". La resolució assegura que l'Ajuntament es va extralimitar quan al 2012 va aprovar la moció pràcticament per unanimitat. La sentència qualifica el pronunciament de "moció d'independència" i subratlla que l'Ajuntament "no pot actuar al servei de grups d'un determinat signe polític o ideològic".

L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), ja ha anunciat que presentaran recurs. Creu que es tracta d'una sentència "política" i diu que "no és casualitat" que arribi ara, enmig de les imputacions pel 9-N, i quan Societat Civil Catalana (SCC) demana il·legalitzar la CUP.

La sentència, emesa pel Jutjat Contenciós 1 de Girona, arriba després d'un serial judicial que s'allarga des del 2012. Però que encara no el tanca, perquè hi ha possibilitat de presentar recurs. L'Ajuntament de Celrà, aleshores governat per la CUP i iCelrà, va aprovar la moció per declarar-se "territori català lliure i sobirà" al ple del 18 de setembre d'aquell any.

El primer a les comarques nord-orientals i el vuitè català

Amb aquesta sentència, Celrà es converteix en el primer municipi de les comarques nord-orientals que rep una sentència que tomba la declaració com a territori català lliure i sobirà. A tot Catalunya, ja n'hi ha set més (tots, a la demarcació de Barcelona) que també han rebut resolucions en aquesta mateixa línia. En concret, el d'El Bruc (Anoia), Cercs (Berguedà), Arenys de Munt (Maresme), l'Esquirol (Osona), Sant Julià de Vilatorta (Osona), Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental).

A les comarques nord-orientals, també hi ha altres ajuntaments que han rebut demandes de la Delegació del govern espanyol a Catalunya per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. Fins ara, la justícia havia donat la raó als ajuntaments (com en el cas de Palau-sator, Torroella de Montgrí, Santa Pau, Girona, Fontcoberta, Campelles, Ribes de Freser, Ripoll i Hostalric).

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid