Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols
Celrà i Berga no despenjaran les estelades

Diversos ajuntaments s'estan platenjant desobeir la resolució de la Junta Electoral Espanyola que obligar a despenjar les estelades dels edificis públic, però esperaran a rebre la notificació oficial per a prendre una decisió.

16/05/2015 Política

Els alcaldes de Celrà i Berga han manifestat que desobeiran la Junta Electoral i no despenjaran les estelades dels seus ajuntaments. A Celrà, l'alcalde Gerard Fernández diu que "no té sentit" treure l'estelada perquè les tres forces que es presenten a les municipals (ICelrà, la CUP i CiU) són obertament sobiranistes i això no modificarà cap vot dels ciutadans.

En el cas de Berga, Juli Gendrau ha dit que quan rebi la notificació farà un recurs, mentrestant l'estelada seguirà al seu lloc, segon recullen diversos mitjants que fan refereència a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Altres municipis s'ho replantejaran quan rebin la notificació oficial.

De moment són les moltes persones que han manifestat a la xarxa que aniran a comprar-ne una de nova i també han fet una crida per col·locar esteledes als balcons.

La Junta Electoral Espanyola va ordenar ahir la retirada de totes les estelades que onegin en edificis públics mentre duri la campanya del 24-M. La resolució és fruit de la denúncia presentada per Societat Civil Catalana (SCC), que basant-se en l'article 103 de la Constitució considerava que la presència de la bandera independentista era “incompatible amb l'obligatorietat de neutralitat dels poders públics”. Així ho ha entès també la junta en un acord que es traslladarà a les juntes territorials i a les de zona perquè transmetin i facin efectiva l'ordre de retirar les estelades o qualsevol símbol que es pugui considerar “partidista”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid