Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP Reus demana fer accessible al públic el coneixement que es genera a la ciutat

Tal com s'havia acordat en el ple municipal

28/08/2015 Política

Arran de la convocatòria avui de la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics, la CUP ha posat de manifest que el 7 d’abril del 2014 va presentar una moció que va ser aprovada pel Ple Municipal que establia el compromís de
l’Ajuntament per a l’impuls de publicacions editorials municipals i que des d’aleshores no s’ha fet res al respecte.

L’Ajuntament de Reus disposava fa anys d’un model editorial propi que va publicar la seva última obra l’any 2003, Història General de Reus. El llavors alcalde de la ciutat Lluís Miquel Pérez va anunciar que un cop es venguessin tots els exemplars de l’edició que estava a la venda per 360€, s’editaria una versió de butxaca per fer-la accessible
al conjunt de la ciutadania que no es va arribar a fer.

Segons paraules del regidor de la candidatura de l’Esquerra Independentista Edgar Fernández “l’Ajuntament de Reus tenia un model de publicacions d’un caràcter marcadament elitista i no responia a una funció de servei públic que hauria de tenir una editorial d’aquestes característiques”. “A més a més- afegeix Fernández- tenint en compte l’actual situació de crisis i pobresa generalitzada de moltes capes de la població, seria un insult a la ciutadania recuperar aquest model de publicacions”.

Seguint aquest fil, Edgar Fernández afirma que “tampoc creiem que sigui un model adequat la contractació d’empreses per a la publicació d’obres que existeix a dia d’avui, ja que el resultat és que l’Ajuntament no paga menys per aquests serveis externs i el producte final tampoc acaba resultant un abaratiment de les obres de cara a la compra per part del públic”. Com a dada a tenir en compte segons la formació independentista, els volums de fotos editats darrerament costen més de 100€, a més a més la CUP manifesta la seva contrarietat ja que tot i aquests preus després sónregalats als grups municipals.

Continua el regidor de la Candidatura d’Unitat Popular “contraposant aquests dos models citats anteriorment, el de la publicació elitista per part de l’Ajuntament i la contractació sense un criteri clar a empreses externes, la CUP insisteix en la seva proposta de creació d’un model propi per a la nostra ciutat que permeti conjugar l’accés al coneixement de qualitat i que sigui assequible per a les butxaques de la ciutadania, a més de facilitar la publicació d’obres d’investigadors i investigadores que tenen la nostra ciutat i comarca com a àmbit de recerca”.

En aquest sentit, des de la CUP es vol fer esment que hi ha moltes institucions i municipis que editen publicacions i posen com a exemples com ara l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona o ciutats mitjanes com ara Figueres, Girona o Mollet i que per tant només caldria definir un model propi i voluntat política per dur-lo a terme.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid