Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Aniversari
7 anys de la mort de Lluís Maria Xirinacs

L'efemèride es commemora dos dies després d'acabar amb èxit la campanya de micromecenatge que farà possible el documental sobre la figura del lluitador independentista

11/08/2014 Notícies

Fa set anys, en un dia com avui, va deixar-nos Lluís Maria Xirinacs. El seu cos sense vida va ser trobat al paratge de la Tuta del Pla de Can Pegot a Ogassa (Ripollès).

Cinc dies abans havia deixat escrit un text on l'exsenador mostrava la seva disposició a passar els darrers dies 'en la soledat i el silenci' i on, en un poema (Acte de sobirania) signat el dia 6 d'agost, recordava que havia viscut esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya i per França des fa segles.

La commemoració dels set anys de la mort del militant de la justícia i al captaire de la pau es commemora dos dies després que s'hagi aconseguit finalitzar amb èxit la campanya de micromecenatge que farà possible que es dediqui un documental al lluitador per les llibertats nacionals dels catalans.

Llegeix l'article que es va publicar a la revista La Soca dels moviments socials del Vallès

Consulta la biografia interactiva de Xirinacs

Recull d'imatges històriques de Xirinacs

 

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid