Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Homenatge
Ogassa acull avui l'aplec d'homenatge a Xirinacs

El documental sobre Lluís Maria Xirinacs aconsegueix el finançament mínim per a tirar endavant

03/08/2014 Notícies

La població ripollesa d'Ogassa acull avui el III Aplec Xirinacs, una trobada que organitza l'Esquerra Independentista al lloc on va morir Lluís Maria Xirinacs per a homenatjar la seva trajectòria política. 

Enguany, però, l'aplec assumeix un altre objectiu; esdevenir un clam a favor de la desobediència civil quan queden 97 dies per a la celebració del referèndum d'autodeterminació.

L'Aplec Xirinacs d'enguany coincideix amb la presentació del projecte de documental impulsat per Llibertat.cat que pretén recuperar la figura de Xirinacs i recordar-ne el seu llegat. El documental, que es finança a través de micromecenatge, ha assolit el finançament mínim per a tirar endavant.

Tot i així, encara queda una setmana per a seguir fent aportacions per a fer realitat el treball, que està pressupostat en 20.000 euros. Una trentena de personalitats catalanes s'han manifestat públicament a favor del fet que es dediqui un documental a Xirinacs.

Caminada, parlaments, ofrena i concert

Els actes de l'Aplec Xirinacs començaran amb una caminada des de Sant Martí d’Ogassa fins al Pla de Can Pegot, on es realitzarà una visita guiada per als mecenes del documental sobre Xirinacs que impulsa Llibertat.cat.

A 2/4 de 12 tindrà lloc l’homenatge a Lluís Ma. Xirinacs amb l’actuació musical de Núria Agulló, els parlaments de la CUP i de la Fundació Randa i una ofrena floral al monòlit dedicat a l'homenatjat.

A partir de les dues hi haurà un dinar popular a la Plaça Comamala de Sant Joan de les Abadesses i després es duran a terme les actuacions musicals amb Cesk Freixas, El Diluvi i el grup ripollès Sarsa.

Les activitats de l'Aplec Xirinacs van començar dimecres passat amb una xerrada titulada "Desobediència i poder popular. El llegat de Lluís Maria Xirinacs" a la qual hi van participar el diputat de la CUP Quim Arrufat; Joan Parés, membre de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, i Gabriela Serra, activista dels moviments socials. 

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid