Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Contra les maniobres militars de l’OTAN al País Valencià.
Contra les maniobres militars de l?OTAN al País Valencià. Contra les maniobres militars de l?OTAN al País Valencià.

La premsa va anunciar, fa temps i ara que s’acosta de nou, que aquesta pròxima tardor hi haurà la coordinació de l’exercici ‘Trident Juncture 2015’ per a concretar els detalls finals d’execució del major exercici aliat de l’OTAN de la última dècada, amb una participació militar que apuja a més de 30.000 efectius de més de 30 Estats.

Les Trident Juncture de l’OTAN serviran per a posar a punt la Força de Reacció Ràpida (NFR) per a provar els sistemes de ciberdefensa, que ells diuen, en realitat ciberatac, comandament i control, drons i defensa antimíssils. L’Estat espanyol és un dels que més pressupost d’Europa li dedica a les despeses militars i encara vol augmentar molt més els pressupost per a comprar armes i mantenir els efectius militars preparats per a defensar els interessos de l’Europa del capital i els interessos de l’Imperi dels Estats Units i de l’aliança occidental al món. Mentre s’incrementa els pressupostos militars a l’Estat espanyol, es disminueixen els pressupostos autonòmics per a educació, sanitat, serveis socials, dependència, etc. 

Les reunions tindran lloc a la Caserna de Sant Domènec de València, al costat de Capitania General i a l’hotel ‘Sorolla Palace’ i contaran amb la assistència de més de 900 militars representants de les casernes generals d’aquesta aliança militar i de les unitats que participen en aquest exercici de desplegament de tropes a la vora de la mediterrània.

L’exercici – que se desenvoluparà el 3 d’octubre al 6 de novembre en distintes localitats de l’Estat espanyol, Itàlia i Portugal – tindrà dues fases.

En la primera, del 3 al 16 d’octubre, se farà un exercici de comandaments, o es certificarà la Força de Resposta de l’OTAN per al pròxim any (NRF 2016). En la segona fase, del 21 d’octubre al 6 de novembre, se durà a terme una operació conjunt-combinada per terra, mar i aire, dintre de la Iniciativa de Forces Connectades posada en marxa per aquesta Aliança Militar per a garantitzar la interoperabilitat de les seues unitats.

Durant l’exercici, també es posarà en pràctica el nou concepte de Força de Molt Alta Disponibilitat (VJTF, en anglès) que, per a 2016,  contarà amb efectius d’una brigada espanyola i varis batallons d’Estats aliats sota el comandament de la Caserna General de Cos de Desplegament Ràpid de l’Aliança, amb seu a Bétera.

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià estem en contra de l’OTAN, d’aquestes maniobres militars d’intimidació i de qualsevol aliança militar que només vetlla pels interessos de les elits polítiques, econòmiques i socials del món.

Des de la liquidació del Pacte de Varsòvia i la caiguda de la URSS, L’OTAN busca la seua missió al mon, contribuint perquè els Estats Units i la UE s’apoderen de les últimes borses de petroli i gas a Iraq, Iran, Afganistan, Pakistan (en aquest cas per raons geoestratègiques), etc. En la seua ‘adaptació’ al que els capitosts del món occidental anomenen els ‘nous riscos’ del món i la necessitat de ‘seguretat global’, cadascú dels Estats membres de l’OTAN, els EE.UU., Alemanya, Regne Unit, França o Espanya, tenen les seues prioritats estratègiques per a les que tracten de capturar els favors del conjunt, i per això, l’OTAN tendeix a convertir-se en una “caixa de ferramentes” a la que els seus membres accedeixen per a legitimar les seues intervencions militars o sol·licitar suport (la coalició internacional a Líbia). Ara, els aliats militars més bel·ligerants esperen que l’OTAN apuje el to militar contra Rússia i torne als seus orígens de defensa territorial mentre que d’altres, més contemporitzadors que les mesures militars siguen ‘lleugeres’ i ‘revisables’.

S’esperen confrontacions de l’OTAN en el que ells denominen, “escenaris calents”, calfats en funció dels seus interessos imperialistes, d’Àsia, Orient Pròxim, nord d’Àfrica i el Sahel, ara amb l’excusa d’ISIS segurament tractaran de presentar-se com els salvadors dels valors occidentals i els drets humans, quan ISIS està causat per les guerres d’Iraq, el genocidi del poble Palestí, l’extracció dels combustibles fòssils per uns estat occidentals industrials addictes a l’extractivisme i una concepció imperialista que no dubta en fer servir els efectius militars de l’OTAN i l’ONU per apoderar-se d’aquests recursos.

Una possible missió en les intervencions de l’OTAN és en la militarització més completa i total de les fronteres entre Europa i Àfrica, per tractar de dissuadir els immigrants en els seus intents d’arribar al continent europeu. Aquesta aliança militar en defensa dels interessos capitalistes d’occident tracta de defensar militarment i per la força bruta els seus interessos econòmics, d’unes formes de vida productivistes, consumistes i extractivistes que estan posant en perill la vida a la Terra fomentant el canvi climàtic i destinant per a les armes i la guerra un efectius econòmics que podrien resoldre les causes de l’extrema pobresa i dels problemes ecològics més greus del món que amenacen a les societats humanes i la pèrdua de biodiversitat.

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del PV ens oposem a aquestes estructures militars, siga de l’OTAN, ISIS, o qualsevol altra forma militar imperialista,  que només fan que incrementar la inseguretat mundial, augmentar la pobresa i les matances d’éssers humans, incrementar les despeses militars i la destrucció d’ecosistemes vitals devastats per les armes i les guerres que generen més morts, més destrucció i més pobresa al món, quan aquests ecosistemes i recursos són indispensables per garantir la supervivència de les societats humanes, d’altres animals i mantenir la biodiversitat que es perd acceleradament.

 

PDaD, País Valencià 14-07-15.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid