Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
EL SEPC exigeix "coherència i fermesa" a Irene Rigau

En relació a l'espiral de sentències i declaracions dels últims dies i hores sobre l'enèsima sentència del Tribunal Suprem en referència a la immersió lingüística

10/05/2015 Educació

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha emès un comunicat sobre "l'enèsima sentència" del Suprem pel que fa a la immersió lingüística. Tot indicant que per aquesta via de la judicialització, el PP treballa per crear una fractura de la societat catalana i del sistema educatiu, ara per ara inexistent, per tal de frenar l’avenç del moviment popular independentista amb la vista posada a les eleccions municipals del 24M però, i sobretot, del 27S.

Ara bé, davant dels comentaris d'aquests dies, el SEPC exigeix "coherència i fermesa, fins ara mai demostrades, a la Consellera d’Ensenyament Irene Rigau. Les declaracions públiques (i més en campanya electoral) no aconseguiran blindar el sistema d’immersió lingüística: un dels grans actius del sistema d’ensenyament català. Ja són vuit les escoles que apliquen el 25% d’escolarització en castellà i la tasca feta des de la Conselleria ha estat nul·la".

En aquesta línia, demana que la consellera no contraposi la LOMQE a la LEC com el model que hauria de regir l’educació catalana. "Qüestió lingüística a part, la LEC és igual de segregadora, classista, sexista i ha estat rebutjada de manera massiva en nombroses ocasions per part de la comunitat educativa" remarca el Sindicat.

Pel que fa a exercir la desobediència a la sentència, el SEPC es partidari de la creació de les estructures necessàries per exercir-la d'una manera massiva per garantir la seva no aplicació a cap escola on encara no s’hi aplica i la creació d’un grup de treball que estudiï com revertir la situació dels vuit centres que ja apliquen el 25%.

A més a més exigeix, que en aquests dies en què la presència de la llengua catalana a les aules és unaqüestió d’interès mediàtic, polític i social; que es tingui present la situació lingüística dels altres territoris dels Països Catalans, molt més perjudicada pels atacs històrics rebuts per part de l’Estat espanyol (i francès – a la Catalunya Nord)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid