Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Les Sectorials de l’ANC impulsaran el debat constitucional

El projecte inicial de les IV Jornades Sectorials preveu que es puguin celebrar durant el mes d’abril

19/02/2015 Política

En el marc del Consell de Sectorials celebrat fa una setmana, es presenten les IV Jornades Sectorials de l’ANC amb l’objectiu d’impulsar i participar en el debat constituent des de les diferents assemblees sectorials i de manera oberta i participativa a la societat.

Convocades per l’Equip de Coordinació Intersectorial de l’ANC (ECI) i amb la presència de més de 60 persones, representants de 35 assemblees sectorials, es va sotmetre a consideració del plenari la necessitat de fer partícep a la ciutadania de com ha de ser la nova República Catalana com a element indispensable per tal de seguir sumant voluntats favorables a la independència. Com es va esmentar per part d’una de les sectorials assistents, la independència ja no es tracta de plantejar-la com una “oportunitat” per a millorar la nostra societat, sinó com una necessitat imperiosa per procedir a fer els canvis estructurals que reclama urgentment Catalunya i la seva població per a la seva subsistència i que només seran possibles en la nova República Catalana emanada de la constitució que entre tots ens dotarem.

L’obertura del Consell va ser a càrrec del coordinador de l’ECI, Josep Antolí, que entre d’altres coses va fer èmfasi en que “les AS són la intel·ligència de l’ANC, les que generen discurs i exposen conceptes transversals i plens de diversitat per a la independència, per aquest motiu i lògicament son les assemblees habitualment poden generr més polèmica“.

Posteriorment el secretari de l’ECI, Josep Arranz va fer lectura del document “Des del darrer Consell, una nova etapa“, on es destaquen breument algunes de les iniciatives tirades endavant des d’una òptica intersectorial, tot i les dificultats i algunes incomprensions, durant el darrer període i s’apunta aquesta nova etapa com la de la participació i l’obertura a la societat dels diferents debats sectorials existents.

IV Jornades Sectorials

El projecte inicial de les IV Jornades Sectorials preveu que es puguin celebrar durant el mes d’abril i estimularà prèviament el debat en cada assemblea sectorial per, posteriorment i ja en l’àmbit de la Jornada, posar en comú el resultat dels diferents debats. Aquest resultat serà vehiculat a través de la Convenció Constitucional, com a eina metodològica que s’està configurant per recollir totes les aportacions i projectes de constitució que la societat vagi generant.

Durant el Consell de Sectorials també es va fer un apunt a l’estat de la qüestió del Grup de Treball d’Estructures d’Estat, emanat igualment de l’ECI, i que té com a finalitat analitzar i fer aportacions, crítiques i propostes al contingut del Llibre Blanc elaborat per la CTNC a instàncies de la Generalitat de Catalunya. El resultat d’aquests treballs, que impliquen a diverses sectorials, també serà presentat en el marc de les properes Jornades de Sectorials.

En el marc del Consell també es va presentar el nou equip de la recentment constituida Comissió d’Accions Sectorials, que té la funció de dinamitzar les diferents sectorials amb l’objectiu comú d’eixamplar la base de suport a la independència. Aquesta comissió, formada per 14 persones, va estar representada per les tres persones que més directament s’implicaran en l’acció sectorial, Gemma Cots, coordinadora de la Comissió i membre del CP de l’ANC, i Josep Sabaté i Ariadna Benet, membres del SN i participants de les àrees de sectorials i formació respectivament.

Amb aquesta dinàmica s'enceta  el que sembla una nova etapa en la dinàmica de les Sectorials, en les relacions intersectorials i en la seva implicació en el discurs de l’ANC i en l’aportació d’argumentari i debat a la societat.

És moment d’implicar-se, treballar i ajudar a construir i a decidir com volem que sigui en nostre país, independentistes i no independentistes, només així guanyarem, precisament, el debat de la independència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid