Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Girona reclama que els pressupostos participats es replantegin a fons de cares al 2015

La formació independentista creu que la baixa participació es deu a problemes metodològics i a la manca de recursos i voluntat política

02/06/2014 Política

La CUP de Girona ha fet pública la seva valoració respecte al resultat dels pressupostos participats corresponent a l’exercici 2014, que ha culminat aquest passat cap de setmana amb les votacions dels projectes de cada barri. La formació ha valorat la tasca i implicació dels tècnics municipals i veïns que hi ha participat, però considera que “les baixes xifres de participació tant en les assemblees de barri com en les votacions obliguen a fer un replantejament a fons del procés de cares al 2015”.

Per la CUP “hi ha tres elements que cal millorar per tal de facilitar l’èxit del procés de cares a l’elaboració de futurs pressupostos, que són la metodologia, els recursos i la voluntat política”. D’una banda, la formació creu que cal un replantejament metodològic, que permeti solucionar alguns dèficits i introduir més mecanismes de transparència i participació en tot el procés d’elaboració del pressupost municipal, des que es comença a debatre fins al tancament del compte general.

Pel que fa als recursos, la CUP considera que cal fer una tasca més minuciosa i de proximitat als barris, per tal de mobilitzar tot el teixit veïnal i fer-lo protagonista del procés de manera més efectiva. Igualment, la formació considera que cal millorar l’accés a la informació i documentació per part del veïnat, especialment durant el procés previ a les votacions.

Finalment, segons la CUP cal acabar amb l’actitud “dirigista” de l’equip de govern a l’hora de dinamitzar el procés, que “pot acabar frustrant la ciutadania i posar en risc la iniciativa”. En aquest sentit la formació ha lamentat que la participació ciutadana en el procés ha esdevingut “superficial” i considera que s’està perdent l’oportunitat “d’empoderar la ciutadania dels barris i implicar-la realment en la gestió municipal des d’una òptica comunitària”. La CUP ha culpat d’aquest fet la poca voluntat política amb què l’equip de govern enfoca el procés.

Reclamen un Pla Director de Participació

Una altra de les crítiques de la formació és que el procés no s’emmarca dins d’una estratègia global de participació ciutadana a nivell gironí, sinó que s’ha plantejat “com un bolet”, deslligat de la resta de processos participatius i amb poca incidència en el teixit social de la ciutat. En aquest sentit la CUP ha reclamat un replantejament del procés en profunditat de cares a l’exercici 2015, i ha reiterat la demanda que l’Ajuntament de Girona promogui un Pla Director de Participació, un document de caràcter estratègic que hauria de permetre ordenar els mecanismes participatius i superar les mancances actuals.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid