Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Girona demana una consulta sobre la compra de la col·lecció Santos Torroella

La formació proposarà al ple municipal organitzar una consulta ciutadana sobre l’adquisició de la col·lecció, tal i com estan demanant alguns ciutadans i col·lectius des de fa dies

11/02/2014 Política

La CUP durà al ple de l’Ajuntament de Girona la petició de convocar una consulta ciutadana sobre la compra de la col·lecció del crític d’art Rafael Santos Torroella, valorada en 3,9ME. Aquesta iniciativa, que ara es debatrà en forma de moció, ha estat promoguda en els darrers dies a través de les xarxes socials per diferents ciutadans i col·lectius que qüestionen la compra. La formació ha fet una crida a la resta de regidors i grups municipals a adherir-se a la proposta i facilitar-ne l’aprovació al ple d’aquest  divendres.

D’aquesta manera la CUP pretén que l’acord que prengui el ple municipal el proper divendres sobre l’adquisició de la col·lecció hagi de ser ratificat, posteriorment, en una consulta popular, que segons la moció s’hauria de convocar en el termini de tres mesos i tenir caràcter vinculant. Al text també es demana que la pregunta sigui clara, que inclogui el cost de l’operació, i que tingui una resposta binària.

La CUP ha justificat la sol·licitud de la consulta per l’intens debat ciutadà que està suscitant la proposta i per les enormes implicacions que té la compra tant a nivell econòmic com en clau cultural. En aquest sentit, la formació ha recordat que l’operació afectarà els comptes municipals més enllà d’aquest mandat, concretament fins l’any 2019, segons les previsions.

Així, la CUP ha destacat la importància d’implicar la ciutadania en la planificació i la gestió dels recursos públics, i ha reclamat que s’instauri com a pràctica habitual l’habilitació de mecanismes participatius per als grans projectes i operacions econòmiques de ciutat. De fet, al programa electoral del 2011 la formació  ja va incloure la proposta de realitzar “consultes ciutadanes vinculants i processos participatius sobre els grans projectes i temes de ciutat que, per la seva envergadura, afectin la majoria de la població”.

Transparència i debat ciutadà

A més d’aquesta proposta, la CUP fa setmanes que promou el debat i la màxima transparència sobre la compra de la col·lecció. El passat 17 de gener la formació va realitzar un debat obert en què diferents experts van opinar sobre l’afer, i recentment ha difós un dossier informatiu amb les conclusions d’aquest acte i un resum del contingut de les sessions de la comissió informativa especial sobre el tema que s’han celebrat en els darrers mesos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid