Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Girona proposa la creació d’una ‘anella dels barris’

En una moció la formació proposa que s’articuli un itinerari per vianants i ciclistes que connecti els barris de la ciutat per promocionar-los i divulgar-ne el patrimoni històric, cultural, festiu, etc.

13/02/2014 Política
El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Girona ha presentat una moció que es debatrà al ple de demà divendres per crear una ‘anella dels barris’. La proposta consisteix en l’articulació d’un itinerari per vianants i ciclistes que hauria de permetre recórrer Girona enllaçant els diferents sectors de la ciutat, amb l’objectiu de promocionar-ne els principals elements i divulgar el seu patrimoni històric, natural, cultural, festiu, associatiu, etc. Aquest és un projecte que la CUP fa anys que reivindica, i que ja constava com una de les principals propostes programàtiques de la formació en les eleccions municipals del 2011.

La CUP considera que el protagonisme que ha adquirit en els darrers anys el Barri Vell i el seu entorn ha reforçat l’estructura radial de la ciutat, cosa que ha provocat importants mancances en la promoció de la resta de barris de la ciutat, així com de la divulgació i revalorització del patrimoni històric i cultural i dels elements que n’han configurat la identitat. En aquest sentit, la formació defensa la necessitat d’avançar cap a un projecte de ciutat inclusiu i equilibrat des del punt de vista territorial, i per això  defensa l’oportunitat d’aquesta iniciativa.

Segons el text de la moció, aquesta ‘anella’ hauria d’estar connectada amb els principals equipaments públics i centres d’activitat dels diferents barris (biblioteques, centres cívics, escoles, pavellons, centre d’atenció primària, etc.) així com serveis de transport públic (Girocleta, parades d’autobús, etc.), per tal de potenciar-ne la dimensió funcional i promoure’n la utilització entre la ciutadania gironina. La CUP també defensa que l’itinerari es podria complementar amb l’anella verda que ressegueix el municipi de Girona i els seus espais naturals, de manera que s’aprofités el seu potencial per al foment de pràctiques i hàbits saludables.

Per a difondre la iniciativa, la moció també demana que s’elabori un pla de promoció i una guia divulgativa de l’anella dels barris, accessible a la xarxa, descarregable en forma d’aplicació i disponible físicament als principals punts municipals d’atenció ciutadania i orientació turística, que es complementi amb un sistema senyalístic en el mateix recorregut de l’itinerari. La CUP també ha demanat que, en cas de tirar endavant, el projecte compti amb la participació del moviment associatiu i veïnal gironí, a més de la Universitat de Girona i una representació àmplia i multidisciplinària de tècnics municipals.

Cedir el padró municipal per la consulta sobre la independència

A més d’aquesta moció la CUP ha signat una proposta conjunta amb d’altres grups i regidors per reclamar que l’Ajuntament de Girona cedeixi les dades del padró municipal per a realitzar el referèndum sobre la independència, si així ho requereix la Generalitat. La CUP ha reiterat en la necessitat de celebrar la consulta amb permís de l’Estat espanyol o sense, i ha defensat el paper del món local per garantir l’èxit del procés. La CUP també ha presentat una tercera moció sol·licitant una consulta ciutadana sobre la compra de la col·lecció Santos Torroella.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid