Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
David Fernàndez a un acte dels "quatre eixos" de la CUP Girona

El diputat de la CUP David Fernàndez ha estat aquest migdia a Girona participant en la conferència 'L'economia social. Noves formes de produir, consumir i distribuir per un món més just'. L'acte estava emmarcat en un dels quatre eixos d'acció (Girona republicana, Reactivació econòmica de Girona en clau ètica i social, Girona activa i participativa i Girona Residu Zero) que està desenvolupant actualment la CUP Girona.

13/04/2014 Política

La conferència de David Fernàndez (emmarcada en un dels quatre eixos d'acció que està desenvolupant actualment la CUP Girona) ha estat presentada per la membre de Coop57 Glòria Sanz. Amb aquest acte realitzat a l'Espai Marfà de Santa Eugènia la formació independentista ha volgut  posar èmfasi en la conveniència d'aprofundir en els conceptes d’economia social i solidària, de model d’empresa democràtica i transparent, consum responsable, cooperació o finances ètiques.  Entre moltes altres qüestions Fernàndez ha afirmat  que cal "un sector públic fort, una economia social solidària i cooperativa i una economia privada regulada i controlada". En aquest sentit, s'ha recordat que  la CUP considera que l'alliberament nacional és una oportunitat per construir un país més just i més lliure, i per això creu necessari definir els eixos d’un model econòmic més equitatiu, en què l’aprofitament sostenible dels recursos garanteixi, a més d’un lloc de treball digne, benestar real per a tothom.

Després de l’acte el diputat de la formació independentista ha estat preguntat sobre la situació política actual i ha afirmat que  "Òbviament les plebiscitàries no estan en el full de ruta de la CUP sinó fer la consulta i com ho fem possible"  i que "La consulta és irrenunciable i imprescindible perquè certifica i determina la qualitat democràtica del procés. L'enèsim 'no' de Madrid no modifica ni una coma el full de ruta traçat del procés i no es tracta de parlar sobre què faran els altres sinó què farem nosaltres". Finalment ha recordat que "Quan es consumi la més que previsible prohibició, s'estarà visualitzant el conflicte democràtic que viu el nostre poble i aquell dia és el dia clau de veritat quan el president haurà de decidir a qui obeeix, si a la legitimitat de la majoria social democràtica del poble de Catalunya i el Parlament o l'opinió de 12 jutges".

La CUP Girona va iniciar a principis d'any  una nova forma de treball centrant la seva activitat política al voltant de quatre eixos d'acció (Girona republicana, Reactivació econòmica de Girona en clau ètica i social, Girona activa i participativa i Girona Residu Zero). Segons va afirmar el passat mes de febrer el regidor de la CUP Jordi Navarro, “els eixos escollits responen a reptes imminents que té Girona en alguns àmbits i assignatures de fa anys”, és a dir: divulgar el llegat republicà de la ciutat i discutir l’encaix dels valors republicans en l’actual procés independentista; debatre el model de gestió de residus i promoure nous hàbits de producció i consum; assenyalar les mancances en la política de participació del consistori gironí i dissenyar nous mecanismes; o proposar un model de reactivació econòmica en clau ètica i social diferenciat de l’actual.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid