Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
La CUP Girona reclama la retirada dels senyals de trànsit que hi ha al mig del carril bici de Domeny

Els indicadors, destinats als vehicles motoritzats que circulen pel carril adjacent, impedeixen el pas en bici i posen en risc la seguretat viària

07/05/2014 Política
La CUP ha demanat a l’equip de govern de Girona que es retirin els diversos senyals de trànsit per que hi ha col·locats enmig del carril bici a Domeny, a l’alçada de la planta de Nestlé. La formació considera que els indicadors, destinats als vehicles de motor que circulen pels carrils adjacents, “impedeixen la correcta circulació pel carril, i posen seriosament en risc la seguretat viària dels ciclistes”. La demana va ser feta pel portaveu gironí de la CUP, Jordi Navarro, aprofitant la sessió de la Taula de la Mobilitat celebrada al vespre d’ahir dimarts. Per Navarro, “l’existència d’aquests senyals enmig del carril bici demostra la priorització constant del vehicle motoritzat, i un cert menysteniment cap als ciutadans que utilitzen la bicicleta”.

Aquesta petició se suma a les queixes expressades per la mateixa CUP recentment relatives a la situació dels carrils bici del passeig d’Olot. En un cas, tocant a la plaça Montserrat, la formació denuncia la inexistència de vorera que fa que els vianants han de circular pel carril bici, En l’altre, la CUP alerta de la perillositat d'un dels dos carrils bici del passeig d'Olot, que arran de les obres ha quedat tallat sobtadament a la cruïlla amb l'avinguda de Sant Narcís, topant de cares amb un carril per a vehicles de motor de sentit contrari. En aquest punt, remarca la formació, ni tan sols s’ha esborrat la senyalització que indueix a travessar el pas.

Una xarxa pedalable segura, en bon estat i ben connectada

La CUP ha aprofitat l’ocasió per demanar al regidor de mobilitat Joan Alcalà que el Pla de Mobilitat Urbana que s’aprovarà properament a l’Ajuntament de Girona serveixi habilitar definitivament a la ciutat una xarxa pedalable segura, en bon estat i que es connecti amb tots els barris i principals centres d’activitat i mobilitat. Altres propostes exposades per la formació en l’elaboració del futur pla són la sensibilització entre empreses i població per a l’ús de mitjans de transport sostenibles o l’impuls municipal de borses per compartir vehicle per tal de disminuir l’ús dels vehicles de motor privats i reduir les emissions de CO2, entre d’altres.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid