Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1925 Detinguts diversos membres de 'La Bandera Negra' acusats per l'accció frustrada contra Alfons XIII (complot del Garraf)

1925 Detinguts diversos membres de 'La Bandera Negra' acusats per l'accció frustrada contra Alfons XIII (complot del Garraf)

07/06/1925 Tal dia com avui

El 7 de juny de 1925 són detinguts diversos membres de La Bandera Negra acusats d'un atemptat frustrat contra Alfons XIII (complot del Garraf) . Les detencions van començar el dia 30 de maig i mitjançant tortures la policia (i els militars que van portar judicialment el cas) va anar obtenint noms de 'militants separatistes'. El 7 de juny de 1925 van ser detingudes les últimes persones acusades de pertànyer a l'organització armada La Bandera Negra.

La Bandera negra fou una organització secreta d’acció directa nascuda a Barcelona al principi del 1925, dependent del partit Estat Català, dirigit des de l’exili per Francesc Macià i Daniel Cardona. El nom provenia de la bandera que onejà en alguns indrets en la desfeta del 1714, segons la cançó popular La dama de Reus.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid