Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1925- Primera xiulada coneguda de l’afició del F.C. Barcelona a l’himne d’Espanya

Primera xiulada coneguda de l’afició del F.C. Barcelona a l’himne d’Espanya

14/06/1925 Tal dia com avui

El 14 de juny de 1925 el F.C. Barcelona organitzava un partit en homenatge a l'Orfeó Català, que acabava de venir d'una gira per Itàlia. El partit es va jugar contra el Júpiter (un altre "club catalanista")  i a la mitja part del matx una banda de música de la British Royal Marine va interpretar els himnes espanyol i anglès. En tocar la “Marcha real” tot l'estadi va xiular (cal recordar que feia una setmana s'havien detingut diversos membres del grup independentista bandera negra pel "Complot del Garraf" i un dels detinguts, Marcel·lí Perelló, havia estat jugador ocasional del Barça l'any 1915) i per aquest fet el F.C. Barcelona va rebre una sanció de sis mesos de tancament de l'estadi (del 24 de juny al 17 de desembre), que finalment fou reduïda a tres perquè va tenir el mateix efecte (com que a l'estiu no es jugava i la temporada va començar a mitjans de setembre després dels 3 mesos de tancament es va poder obrir l'estadi a mitjans desembre).

El 17 de desembre en contrapartida del permís d'obertura del camp les autoritats espanyoles va obligar el president Joan Gamper a presentar la dimissió. També el van obligar a marxar a Suissa però va poder tornar 6 mesos després amb la condició de no tornar a ser mai més persident del F.C. Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid