Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1925- Primera xiulada coneguda de l’afició del F.C. Barcelona a l’himne d’Espanya

Primera xiulada coneguda de l’afició del F.C. Barcelona a l’himne d’Espanya

14/06/1925 Tal dia com avui

El 14 de juny de 1925 el F.C. Barcelona organitzava un partit en homenatge a l'Orfeó Català, que acabava de venir d'una gira per Itàlia. El partit es va jugar contra el Júpiter (un altre "club catalanista" que feia 15 dies que el Governador Civil de Barcelona havia obligat a canviar l'escut perquè era similar a l'estelada)  i a la mitja part del matx una banda de música de la British Royal Marine va interpretar els himnes espanyol i anglès. En tocar la “Marcha real” tot l'estadi va xiular (cal recordar que feia una setmana s'havien detingut diversos membres del grup independentista bandera negra pel "Complot del Garraf" i un dels detinguts, Marcel·lí Perelló, havia estat jugador ocasional del Barça l'any 1915). A més a més feia 4 dies hi havia dies incidents a l'Estació del Nord quan la policia carrega a cavall contra aficionats del F.C. Barcelona i el C.E. Júpiter per cridar contra Alfons XIII i el dictador Primo de Rivera.

 

Per aquesta xiulada a l'himne d'Espanya el F.C. Barcelona va rebre una sanció de sis mesos de tancament de l'estadi (del 24 de juny al 17 de desembre), que finalment fou reduïda a tres perquè va tenir el mateix efecte (com que a l'estiu no es jugava i la temporada va començar a mitjans de setembre després dels 3 mesos de tancament es va poder obrir l'estadi a mitjans desembre).

El 17 de desembre en contrapartida del permís d'obertura del camp les autoritats espanyoles va obligar el president Joan Gamper a presentar la dimissió. També el van obligar a marxar a Suissa però va poder tornar 6 mesos després amb la condició de no tornar a ser mai més persident del F.C. Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid