Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1925- Joan Gamper és obligat a presentar la dimissió irrevocable com a president del F.C. Barcelona

Joan Gamper és obligat a presentar la dimissió irrevocable com a president del F.C. Barcelona

17/12/1925 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1925 va acabar la sanció de 6 mesos de tancament del camp de les Corts del Barça ordenada pel capità general. "A canvi" de poder obrir l'estadi  Joan Gamper  va ser obligat "por las autoridades competentes" a presentar la dimissió irrevocable com a president del club blaugrana.

El 14 de juny del 1925 el club balugrana havia organitzat un partit contra el CE Júpiter en homenatge a l'Orfeó Català. Inicialment l'autoritat governativa no va concedir el permís i això va provocar que el dia del matx una gran quantitat d'aficionats i catalanistes es concentressin a les Corts (cal recordar que feia una setmana s'havien detingut diversos membres del grup independentista bandera negra pel "Complot del Garraf" i  un dels detinguts, Marcel·lí Perelló havia estat jugador ocasional del Barça l'any 1915). Finalment concedida l'autorització prèvia, i a la mitja part del matx amb el públic a les graderies, la banda de música de la Brittish Royal Marine (ancorada aquells dies al port de Barcelona) va interpretar els himnes espanyol i britànic. El públic va xiular sorollosament mentre sonava la Marxa Reial i, ben al contrari, va aplaudir el God Save the King britànic.

L'autoritat governativa, enfurida per l'incident, no trigà a reaccionar contra el club i en represàlia pels fets, el Camp de les Corts fou clausurat per a una durada de sis mesos, (del 24 de juny al 17 de desembre) que finalment fou reduïda a tres (la sanció va tenir el mateix efecte pel fet que a l'estiu no es jugava i la temporada va començar a mitjans de setembre). En contrapartida del permís d'obertura del camp les autoritats espanyoles va obligar el president Joan Gamper a presentar la dimissió.  També el van obligar a marxar a Suissa però va poder tornar 6 mesos després amb la condició de no tornar a ser mai més persident del F.C. Barcelona.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid