Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria histórica
Presentació del Manifest de la Comissió Jaume Compte i Canelles 2015

La Comissió prepara un acte d'homenatge el proper 24 d'octubre a Castelló d'Empúries

07/10/2015 Política
Forces de l'èxèrcit espanyol assaltant el local del CADCI Forces de l'èxèrcit espanyol assaltant el local del CADCI
Enguany es compleixen 81 anys de la mort en combat de Jaume Compte i Canelles. Per aquest motiu, diversos col·lectius han decidit impulsar a la seva vila natal un homenatge. Aquest grup impulsor de la Comissió Jaume Compte i Canelles espera que més col·lectius de la població, de l'Empordà i del conjunt dels Països Catalans acabin fent-se seu el Manifest que ha preparat la Comissió.

La Comissió prepara un acte pel proper 24 d'octubre a Castelló d'Empúries a la tarda. Properament, informaran més detalls del contingut de l'acte, així com de les entitats adherides. Segons la Comissió, "la prioritat és aconseguir moltes més adhesions al Manifest d'enguany fins el mateix dia de l'acte perquè figures com en Jaume Compte es mereixen ser més reivindicades". Per adherir-se al Manifest que reproduïm tot seguit es pot fer enviant un correu electrònic al correu de la Comissió: comissiojaumecompte@gmail.com

Manifest de la Comissió Jaume Compte i Canelles. 2015

El 7 d’octubre del 1934, Jaume Compte i Canelles moria de matinada defensant el Centre autònom de dependents del comerç i la indústria (CADCI) a Barcelona davant els soldats espanyols que van voler posar fi a la proclamació de la República Catalana del 6 d’octubre de 1934.

Avui, 81 anys després, ens trobem a Castelló d’Empúries, on Jaume Compte va néixer l’any 1897, en un moment històric indiscutible molt lligat als ideals pels quals va lluitar ell. Els resultats del passat 27S avalen un procés de ruptura democràtica i el procés de constitució de la República Catalana Independent.

Jaume Compte, així com Manuel Gonzàlez i Alba i Amadeu Bardina que també moriren en la defensa del CADCI, van tenir clara la conjunció de la lluita pels drets socials i els nacionals. La conjunció República Catalana i Justícia Social ha estat el que ha fet avançar l’independentisme entre la majoria del nostre poble i és també allò que pot fer possible i real la nostra independència com a mínim en una part dels Països Catalans.  

Enguany podem augurar que estem a les portes d’endegar un procés constituent popular i participatiu de tot el poble català per tal de definir entre tothom com volem que sigui la futura i, desitgem que, imminent República Catalana Independent i la nova Constitució Catalana, que caldrà ratificar via Referèndum.

Tanmateix, caldrà estar ben alerta i preparats per poder defensar de manera resistent i legítima les conquestes que aconseguim amb la proclamació de la nova República Catalana Independent. Per aquest motiu, la mobilització popular d’ahir i avui, així com la lluita independentista des de finals del franquisme, han estat responsables que haguem arribat fins aquí. Aquesta mobilització continuarà sent la garantia que el procés continuarà endavant sense aturador ni marxa enrere.

En aquests temps convulsos i emocionants perquè anem a fundar una República, no ens podem oblidar tota aquella gent que com Jaume Compte i Canelles van lluitar per les llibertats i els drets col·lectius nacionals i socials. És obligat retre’ls l’homenatge que es van guanyar amb el seu exemple i perseverança.

Per la República Catalana Independent, la justícia social i l’alliberament de les dones!

Visca la terra!

Castelló d’Empúries, Països Catalans, 7 d’octubre de 2015

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid