Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1925- Incidents a l'Estació del Nord quan la policia carrega a cavall contra aficionats del F.C. Barcelona i el C.E. Júpiter

Incidents a l'Estació del Nord quan la policia carrega a cavall contra aficionats del F.C. Barcelona i el C.E. Júpiter

11/05/1925 Tal dia com avui

El 10 de maig de l'any 1925 el FC Barcelona es va proclamar campió de la Copa del Rei del Grup A  i el CE Júpiter campió del Grup B. Als respectius viatges de tornada des de Madrid els jugadors dels dos equips van coincidir a l’estació de tren d'Atocha. Des d'allà van pujar tots els jugadors junts al mateix tren amb destí Barcelona. A l’Estaciò del Nord els esperaven nombrosos aficionats dels dos clubs per celebrar els respectius campionats. 

Un cop va arribar el tren es va desbordar la alegria i felicitacions per part dels aficionats dels dos clubs. Però poc a poc aquesta celebració va anar derivant en crits de protesta contra el Rei Alfons XIII i en contra de la dictadura del general Miguel Primo de Rivera (cal recordar que feia pocs dies que el Governador Civil de Barcelona havia obligat a canviar l'escut del C.E. Júpiter perquè era similar a l'estelada). La “celebraciò” va acabar amb una forta carrega policial a cavall, diversos disturbis i alguns aficionats detinguts.

Un mes més tard es va produir la primera xiulada coneguda de l’afició del F.C. Barcelona (i el C.E. Júpiter) a l’himne d’Espanya fet que va provocar el tancament del camp del F.C. Barcelona durant 6 mesos i l'expulsió del president del club.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid