Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Homenatge a Jaume Compte el proper 24 d'octubre a Castelló d'Empúries

La Comissió Jaume Compte recull les primeres adhesions al Manifest en Homenatge a Jaume Compte i Canelles 2015.

17/10/2015 Memòria històrica

La Comissió Jaume Compte destaca les adhesions de col·lectius i organitzacions empordaneses amb què compta fins al moment. Així es troba ERC Castelló d'Empúries, el Casal Estel Roig de La Bisbal de l'Empordà i la CUP de La Bisbal de l'Empordà. A nivell de comarques gironines, amb el Casal Independentista El Forn de Girona i l'assemblea de Poble Lliure. Del conjunt dels Països Catalans, hores d'ara s'ha rebut el suport de CADCI, de la CUP d'Alfés i de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià.

Entre les persones que han volgut adherir-se al Manifest de la Comissió Jaume Compte i Canelles 2015 destaquen Salvi Güell Bohigas, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Castelló,Maria Roure Fabré, Carles Puig Madrenes i Josep Ma Castells i Garangou, tots tres regidors al Govern de La Bisbal, Sebas Parra, mestre de persones adultes jubilat de Sta. Eugènia de Ter, Miquel-Dídac Piñero i Costa, llibertari i llibreter de L'Escala. De fora de les comarques gironines, Carles Castellanos, exvicePresident de l'Assemblea Nacional Catalana i membre de Poble Lliure, Montserrat Mata, coordinadora de Sant Martí Decideix i membre de Constituents per la Ruptura, Josep Arranz i Romeu, de la sectorial de Veïns per la Independència i de l'ECI (ANC), Joel Jové Martí, membre del Secretariat Nacional de la CUP i Guillem Fuster i Usas, portaveu nacional de Poble Lliure i exmembre del Secretariat Nacional de l'ANC.

La Comissió també ha fet públic l’acte previst per all proper dissabte 24 d'octubre a la tarda. Castelló d'Empúries, la vila natal de Jaume Compte, acollirà un homenatge. L'acte comptarà amb les salutacions de les organitzacions que s'han adherit al Manifest i tot seguit es farà una ressenya sobre la vida de Jaume Compte i Canelles.

A continuació, hi haurà una xerrada sobre Els Fets d'octubre de 1934. Així, Agustí Barrera, membre del Grup d'Historiadors Jaume Compte ens situarà el context general d'aquells fets i el que va succeir a Barcelona en què Jaume Compte i d'altres companys van ser figures destacades. A més, comptarem amb el professor Josep Xaubet que ens oferirà una xerrada sobre la situació a comarques en aquell moment històric. L’acte tindrà lloc a les 6 de la tarda al Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries.

Per tal d’adherir-se al Manifest de la Comissió Jaume Compte i Canelles 2015 cal enviar un correu a comissiojaumecompte@gmail.com i també es pot ajudar a difondre l’esdeveniment de Facebook.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid