Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
Vaga a l'ensenyament contra les retallades, la llei Wert i la LEC

Diverses organitzacions convoquen al sud de l'Albera a tota la comunitat educativa a la mobilització i a secundar la vaga

28/01/2014

Aquest dijous hi ha convocada una vaga general de tota la comunitat educativa contra les retallades dels govern espanyol i autonòmics, contra la LOMCE (més coneguda com a Llei del ministre espanyol Wert que pretèn deixar el català com a llengua de segona categoria, i contra la LOMCE (la llei Wert) que pretén deixar al català com a llengua de segona categoria, però també vol segregar abans l'alumnat (limitant la funció social de l'escola de fomentar la igualtat d'oportunitats), donar diners públics a centres que separen nois i noies, fer direccions autoritàries, eliminar els consells escolars, deixar l'educació gratuïta en la primària i secundària, deixa la porta oberta a la privatització del batxillerat entre les més principals. La vaga s'ha convocat a tot l'estat espanyol. Al Principat han vulgut remarcar que la lluita contra la LOMCE és també la lluita contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

Principat

Han convocat USTEC, Comissions Obreres, UGT, CGT, la Plataforma de Defensa del Drtes Públics de Tarragona i SOS Ensenyament Públic de Qualitat. Així com la  CSC-la Intersinndical amb un comunicat que crítica durament la Llei Wert

País Valencià

La Plataforma en defensa de l'ensenyament pública canalitza la vaga i les mobilitzacions. La Pataforma està formada per FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d'Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa. 

Escola Valenciana que forma part de la Plataforma ha fet un comunicat on fa una crida a la vaga i explica els seus motius

Illes

A Mallorca, han estat els sindicats majoritaris que s’han mogut per donar vida a la jornada de vaga juntament amb altres entitats vinculades al món de l’educació (FAPA, la Plataforma d’Estudiants de les Illes Balears, Plataforma Crida, Consell de la Societat Civil de Mallorca…).

Malgrat això, des dels moviments socials més combatius no s’ha adoptat aquesta data com una fita prioritària. Per exemple, des del SEPC es dóna suport al professorat que secundi la vaga, però ha decidit no convocar, segons informa Contrainfo.cat

A més a més, des del FAPA, ja s’ha denunciat un nou intent per part de la Conselleria per intimidar la mobilització. Aquesta vegada demanen als directors dels centres que facin un recompte dels infants que deixin d’anar a classe aquest dia.

Cal remarcar, a més, que els estudiants de l’IES Marratxí que porten tancats des de dia 25 d’abril, en l’acció de les tancades passaran avui la darrera nit al centre per unir-se a la jornada de vaga.

La CUP dóna suport a les mobilitzacions que es facin arreu del territori en defensa de l'ensenyament públic

En un comunicat la CUP ha manifestat el seu suport  a les accions i iniciatives que diversos col·lectius: AMPA's, assemblees SOS, plataformes unitàries, assemblees d'estudiants, sindicats, assemblees de docents, estan portant a terme per tot arreu dels Països Catalans, i que estan encarades a aturar aquest procés. Només la mobilització permanent i l'autoorganització popular poden aturar l'ofensiva contra els serveis públics. Animem a tothom, mares i pares, estudiants, docents... a informar-se i a participar en aquestes accions i iniciatives.

A més, defineix uns principis per l'educació basats en: "Laïcitat, formació de l'esperit crític i la vivència democràtica. Una educació antipatriarcal que asseguri la igualtat de les persones i la igualtat d'oportunitats. I òbviament catalana. I per això l'educació ha de ser pública i de gestió pública. Alhora, no podem permetre que un altre col·lectiu com ara el de les persones docents perdi la seva estabilitat laboral"

Per la seva banda la  Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha manifestat que deixa  en mans de les seues assemblees el suport a la vaga

Al sud de l'Albera, paral·lament amb la vaga s'han convocat mobilitzacions a diverses ciutats del territori

12:30h: plaça Universitat a Barcelona

18h: plaça Imperial Tarraco a Tarragona

18h: plaça Catalunya a Lleida

18h plaça Espanya a Palma

18:30: Escala de les IES, Jorge Juan a Alacant

19h plaça Maria Agustina a Castelló

19h Caseta del Rellotge a Girona

19h: plaça de l'Estadi a Tortosa

19h: plaça Sant Agustí a València


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid