Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
Manifestacions multitudinàries contra les retallades i la Llei Wert

Després de la jornada reivindicativa, el Govern espanyol va anunciar l'ajornament en dónar suport al projecte de la LOMCE al·ludint aspectes econòmics però volen que entri en vigor en el curs 2014-2015

10/05/2013 Educació
capçalera de la manifestació a Elx capçalera de la manifestació a Elx

La vaga con les retallades i la Llei Wert va comptar amb un important seguiment a les Illes i al País Valencià, segons els sindicats es va arribar a superar el 65%, en canvi al Principat només es va superar el 55%. Les mobilitzacions van ser molt multitudinàries arreu. Cal destacar que a moltes poblacions del País València es van fer concentracions i manifestacions, així com també cal destacar les mobilitzacions a Eivissa i Menorca que van superar amb escreix a les anteriors conovocatòries contra les retallades i la llei Wert.

Barcelona

Les mobilitzacions, però, van ser molt importants. A Barcelona, 100.000 persones segons els sindicats i 10.000 segons la Guàrdia Urbana van inundar de samarretes grogues els carrers del centre de la ciutat.

La capçalera encapçalada pels sindicats i amb el lema 'Per la cohesió social, ni Lomce ni retallades', va arrencar a caminar des de plaça Universitat pel carrer Pelai, però a l'altura de Balmes s'hi ha interposat un grup molt nodrit d'universitaris de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), entitat que s'havia adherit a la vaga de manera "crítica", perquè recela de l'acció dels sindicats tradicionals. Amb la pancarta 'Tot el poder a les assemblees #9Mcrític', aquest col·lectiu es col·locar al davant de la marxa.

Girona

Prop de 3.000 persones es manifestar ahir a la tarda ala tarda pels carrers de Girona. La marxa va sortir des del Rellotge, a la Devesa, i va omplir de gom a gom l'avinguda Jaume I. Després, va acabar davant la seu del Govern a Girona, on es llegir un manifest i es va demanar la dimissió de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

Tarragona

Unes 4.000 persones es van manifestar ahir a la tarda pels carrers de la ciutat

Tortosa

Una pancarta i una cadena humana van impedir el pas dels treballadors dels serveis del Departament que no feien vaga. Els manifestants també van barrar el pas al director dels serveis territorials, Antoni Martí, que finalment va aconseguir entrar per la porta posterior de l'edifici, la que comunica els serveis territorials d'Ensenyament amb l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tortosa.

Durant l'acte, que va transcorrer sense incidents, es van repartir documents a tots els assistents convidant-los a participar en la manifestació d'aquesta tarda a partir de les set del vespre a Tortosa en contra del projecte de llei de la LOMCE i les retallades als centres educatius. A les onze del matí també es va celebrar una concentració a la plaça d'Alfons XII de Tortosa, convocada pel Sindicats d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Palma

Unes tres mil persones es van manifestar pels carrers de Palma

València

Uns 50.000 persones, segons els sindicats convocants, van participar a València en aquesta protesta, la majoria pares acompanyats dels seus fills, molts d'ells xicotets.

La marxa va transcorrer pel centre de la ciutat, fins a la seu de la Delegació del govern espanyol, en el carrer Colom, on va finalitzar amb xiulades i cridant consignes en contra de les retallades i contra els continguts de la nova llei educativa.

Durant les mobilitzacions dels universitaris al matí, es va produir alguns aldarulls al campus universitari de Blasco Ibañez de València amb la crema de pneumàtics i el llançament d'objectes a la policia. La policia estatal va denunciar que dos agents havien estat ferits amb caràcter lleu.

La manifestació va transcorrer amb el lema 'Contra el capitalisme en la universitat, estudiants en peu de guerra'. Els moments de tensió més grans es van viure a la zona comercial i d'entitats bancàries de València quan un grup de manifestants va llançar objectes a les seus de Bankia i del Banc d'Espanya. 


Castelló

Va viure una multitudinària manifestació contra la llei Wert i les retallades. Unes 10.000 persones es van manifestar pels carrers del centre de la ciutat.

Alacant

Unes 20.000 persones van colapsar el centre la ciutat ahir a la tarda en la manifestació

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid