Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Crides a mobilitzar-se a tot el territori contra la llei Wert

A les crides a la desobediència com les que ha fet la CUP i Somescola.cat, ara se sumen les de mobilitzar-se aquest dijous davant de les delegacions del govern espanyol al sud de l'Albera

20/05/2013 Educació

Enllaçats per la Llengua se suma  a les convocatòries iniciades per l’STEPV al País Valencià, per al proper dijous davant de les delegacions del govern espanyol al sud de l'Albera.

Per a Enllaçats per a la Llengua, "cal plantar cara a l'espanyolisme", ja que la llei pot suposar un reimplantació del castellà com a llengua vehicular a Catalunya, a les Illes i a les línies en valencià del País Valencià, "malgrat que els resultats dels nostres alumnes demostrin que no calgui".

A més a més, posa en risc el model d’escola "en què la nostra llengua és la vehicular. Un model que ha estat avalat internacionalment i acadèmica i que garanteix la cohesió social del país" i fa una crida a mestres, pares i alumnes, per la "insubmissió i a la resistència ciutadana davant aquest intent d’extermini d’una llengua".

Per la seva banda, el sindicat valencià STEs-I qualifica l’aprovació com un intent d’acabar amb l’escola pública i un retorn a l’educació franquista, tot dient que és un atac al dret universal a l’educació. Per al Sindicat, l’aprovació, per part del Consell de Ministres de l’avantprojecte de llei és "un menyspreu al conjunt de la societat valenciana que es va pronunciar, massivament, el passat 9 de maig, contra una contrareforma educativa classista, segregadora i mercantilista".

Recordem que divendres passat, el diputat de la CUP-AE, Quim Arrufat, deia que calia "desobeir aquest despropòsit" i va demanat a l'estat espanyol "que deixi, d'una vegada per totes, de legislar contra el poble català". "Aquesta llei no respon a criteris pedagògics, respon a les obsessions polítiques i espanyolitzadores del Partit Popular i posa en greu perill un sistema d'educació pública".

La CUP manifestava que es posava  al costat de la comunitat educativa per tal de plantar cara a aquest aberració i fa una crida a la desobediència institucional i popular a la LOMCE.

Per la seva banda, Somescola.cat  afirmava que la insubmissió a la llei serà indispensable en un futur per mantenir el model d’ensenyament català i d’immersió lingüística que democràticament ha aprovat el Parlament de Catalunya.

Per Somescola.cat, la llei, elaborada de forma autoritària i impositiva, és doncs la culminació d’un procés constant de vulneració de les competències del Parlament de Catalunya que ens transporta a l’època predemocràtica.

En aquest sentit, la plataforma, que aplega les principals entitats del Principat en l'àmbit educatiu, instava tots els centres docents a visualitzar amb cartells “Per un país de tots, l’escola en català”, la seva oposició a la LOMCE i ha anunciat que es reunirà properament per analitzar el nou escenari després de l’aprovació del projecte de la LOMCE

Concentracions dijous 23 de maig, a les 19 hores davant les delegacions del govern espanyol

Alacant. Plaça de la Muntanyeta, 6

Barcelona. C/ Mallorca, 278

Castelló. Pl. Mª Agustina, 6

Eivissa. Passeig Marítim, Casa del Mar

Girona. Avinguda 20 de Juny, 2

Lleida. Plaça de la Pau, 1

Maó. Plaça Miranda, 22

Palma. c/de la Constitució, 4

Saragossa. Plaça de Nuestra Señora del Pilar, s/n

Tarragona. Plaça Imperial Tarraco, 3

València. c/ Colom, 60

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid