Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Crides a mobilitzar-se a tot el territori contra la llei Wert

A les crides a la desobediència com les que ha fet la CUP i Somescola.cat, ara se sumen les de mobilitzar-se aquest dijous davant de les delegacions del govern espanyol al sud de l'Albera

20/05/2013 Educació

Enllaçats per la Llengua se suma  a les convocatòries iniciades per l’STEPV al País Valencià, per al proper dijous davant de les delegacions del govern espanyol al sud de l'Albera.

Per a Enllaçats per a la Llengua, "cal plantar cara a l'espanyolisme", ja que la llei pot suposar un reimplantació del castellà com a llengua vehicular a Catalunya, a les Illes i a les línies en valencià del País Valencià, "malgrat que els resultats dels nostres alumnes demostrin que no calgui".

A més a més, posa en risc el model d’escola "en què la nostra llengua és la vehicular. Un model que ha estat avalat internacionalment i acadèmica i que garanteix la cohesió social del país" i fa una crida a mestres, pares i alumnes, per la "insubmissió i a la resistència ciutadana davant aquest intent d’extermini d’una llengua".

Per la seva banda, el sindicat valencià STEs-I qualifica l’aprovació com un intent d’acabar amb l’escola pública i un retorn a l’educació franquista, tot dient que és un atac al dret universal a l’educació. Per al Sindicat, l’aprovació, per part del Consell de Ministres de l’avantprojecte de llei és "un menyspreu al conjunt de la societat valenciana que es va pronunciar, massivament, el passat 9 de maig, contra una contrareforma educativa classista, segregadora i mercantilista".

Recordem que divendres passat, el diputat de la CUP-AE, Quim Arrufat, deia que calia "desobeir aquest despropòsit" i va demanat a l'estat espanyol "que deixi, d'una vegada per totes, de legislar contra el poble català". "Aquesta llei no respon a criteris pedagògics, respon a les obsessions polítiques i espanyolitzadores del Partit Popular i posa en greu perill un sistema d'educació pública".

La CUP manifestava que es posava  al costat de la comunitat educativa per tal de plantar cara a aquest aberració i fa una crida a la desobediència institucional i popular a la LOMCE.

Per la seva banda, Somescola.cat  afirmava que la insubmissió a la llei serà indispensable en un futur per mantenir el model d’ensenyament català i d’immersió lingüística que democràticament ha aprovat el Parlament de Catalunya.

Per Somescola.cat, la llei, elaborada de forma autoritària i impositiva, és doncs la culminació d’un procés constant de vulneració de les competències del Parlament de Catalunya que ens transporta a l’època predemocràtica.

En aquest sentit, la plataforma, que aplega les principals entitats del Principat en l'àmbit educatiu, instava tots els centres docents a visualitzar amb cartells “Per un país de tots, l’escola en català”, la seva oposició a la LOMCE i ha anunciat que es reunirà properament per analitzar el nou escenari després de l’aprovació del projecte de la LOMCE

Concentracions dijous 23 de maig, a les 19 hores davant les delegacions del govern espanyol

Alacant. Plaça de la Muntanyeta, 6

Barcelona. C/ Mallorca, 278

Castelló. Pl. Mª Agustina, 6

Eivissa. Passeig Marítim, Casa del Mar

Girona. Avinguda 20 de Juny, 2

Lleida. Plaça de la Pau, 1

Maó. Plaça Miranda, 22

Palma. c/de la Constitució, 4

Saragossa. Plaça de Nuestra Señora del Pilar, s/n

Tarragona. Plaça Imperial Tarraco, 3

València. c/ Colom, 60

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid