Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP denuncia la situació Parc Bombers de Reus
16/05/2014 Política

En una carta dirigida aldelegat territorial del Govern a Tarragona Joaquim Nin, el regidor de la CUP a Reus, David Vidal, mostra la seva preocupació per la situació que estan patint des dels darrers anys els treballadors del Parc de Bombers de la nostra ciutat. "Una situació, que més enllà de les seves condicions laborals, implica també una afectació greu a la qualitat del servei que rep la nostra ciutadania per part d’aquest cos de grans professionals, i un risc evident pel manteniment i la supervivència del nostre territori" afirma el regidor.

I li demana que des de l’administració autonòmica es posi fil a l’agulla per revertir aquesta situació, tot assegurant el mínim de treballadors i treballadores per torn a curt termini, així com garantint un servei de qualitat que pugui atendre les necessitats de la nostra ciutadania i del nostre territori.

Servei sota mínims

El regidor argumenta, que l'any 1984, fa 30 anys, el parc de Reus comptava amb 16 bombers per torn. L’'any 1997, quan es va fer el traspàs definitiu de l'Ajuntament de Reus a la Generalitat va minvar a 14. Actualment ens trobem amb 2 torns de 13 i 2 torns de 12 i d'aquí a 2 mesos ens quedem amb 3 torns de 12 i un de 13, tot i que, tots els torns haurien de ser de 14 per poder garantir un mínim de 9 bombers cada guàrdia.

Requisit, segons Vidal que no es compleix, durant els 2 últims mesos de servei, s’han pogut comptabilitzar un 25% dels dies sota mínims amb la situació de risc que això comporta. Una situació especialment greu, encara que des de l’administració de la Generalitat es vulgui minimitzar la situació i restar-li importància.

Així, assegura el regidor que l'any 2005 hi havien vora 3000 bombers i bomberes professionals a tota la Comunitat Autònoma Catalunya i, a dia d'avui, només en resten 2400 en plantilla. La previsió és que no es convoquin places fins a l'any 2020. Això representaria una pèrdua de 600 places més per jubilació, quedant-nos amb tant sols 1800 bombers i bomberes professionals en tot el territori autonòmic. En 15 anys s'haurà destruït un 40% de les places professionals.

Per a David Vidal, tot i que el govern  actual ha dit públicament que vol potenciar el cos de bombers voluntaris i les estadístiques ens demostren que el voluntariat no s’utilitza per complementar la tasca dels i les professionals, sinó en detriment d’una plantilla que està les 24 hores del dia i els 365 dies l'any al servei del ciutadà, servei que no es pot garantir amb un cos de treballadors i treballadores de manera voluntària.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid