Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8 de març
Concentració a Tortosa en contra de l’avantprojecte de llei d’avortament del PP

“Amb les retallades en sanitat i serveis socials es reforça el nostre paper de cuidadores i criades i se’ns explusa del mercat de treball”

08/03/2014 Gènere
Ahir, 7 de març, vespra del dia internacional de la dona treballadora el Col·lectiu de dones de les Terres de l’Ebre va convocar una concentració a Tortosa a les 19:30h a la plaça de Barcelona sota el lema: nosaltres decidim, nosaltres desobeïm. Una concentració que ha contat amb la presència de desenes de persones.

La pretensió d’aquesta mobilització no ha estat altra que la de denunciar el retrocés que està vivint a casa nostra vers els drets de les dones i molt especialment enfocat a la crítica de l’avantprojecte de llei d’avortament del PP. A més amés de la defensa del dret de les dones a decidir la maternitat d’una manera lliure i desitjada, també s’ha fet menció a la precarització laboral i l’atur que cada cop afecta a més dones.

La LOMCE també ha estat objecte de crítica ja que no adopta cap mesura per treballar a les aules contra el sexisme ni una educació sexual-afectiva sense prejudicis. També les retallades en serveis socials és interpretat com un obstacle important per l’autonomia de les dones ja que fa impossible la reconciliació familiar.

Així Olga Duran, membre del Col·lectiu de dones de les Terres de l’Ebre, va llegir un manifest on es denuncien aquests aspectes negatius per les dones i va fer una crida a la mobilització social. Textualment ha afirmat que “L’avantprojecte de llei Gallardon ha estat el darrer atac per part de la dreta més misògina i retrògrada que pretén que l’únic model sigui el de la família patriarcal i que ens retorna a les dones a l’àmbit domèstic”, “Amb les retallades en sanitat i serveis socials es reforça el nostre paper de cuidadores i criades i se’ns explusa del mercat de treball” i “Davant de tot això només podem plantar cara i cridar a la desobediència”.

Arantxa Luque,membre del Col·lectiu de dones de les Terres de l’Ebre, va explicat els motius del naixement d’aquest col·lectiu de dones ebrenques, manifestant que estem vivint un retrocés important dels drets de les dones i en aquest sentit ha explicat que s’han fet mocions per demanar als ajuntaments que es manifesten en contra d’aquesta llei i pressionen a la Generalitat perquè s’elabore una llei sexual i reproductiva pròpia de Catalunya i en sentit totalment oposat a la del PP. Una d’aquestes mocions es presentarà en format de moció popular a l’ajuntament de Tortosa el proper mes, motiu pel qual s’ha estat recollint signatures durant la concentració.

L’ambient de la concentració ha estat lúdic-reivindicatiu, sense incidències. Les organitzadores de l’acte han desconvocat la concentració tot advertint que les mobilitzacions continuaran i que sense pressió social els drets de les dones no milloraran anys al contrari.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid