Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8 DE MARÇ
8 de març: Contra l'ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista!

El mes de març arriba carregat d'actes en motiu del Dia de les Dones Treballadores arreu del país. En podeu consultar la programació aquí

07/03/2013 Gènere

El Dia Internacional de les Dones Treballadores serà commemorat arreu dels Països Catalans amb el lema “Contra l'ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista!”, un eix conductor que també encapçalarà els diferents actes que es duran a terme al llarg de tot el mes de la mà de diferents organitzacions i col·lectius del teixit popular. L'objectiu és denunciar la situació actual que pateixen les dones i generar conciència.

Enguany, la primera quinzena de març coincidirà amb una nova edició de les Jornades Feministes Autònomes “Se va a armar la gorda” per a dones, lesbianes i trans que tindran lloc de l’1 al 17 de març a Barcelona. Una de les accions reivindicatives previstes serà la manifestació nocturna convocada pel proper dijous 7 de març a les vuit del vespre a la Plaça de les Dones del 36. Segons expliquen al blog de les Jornades, l'objectiu és “reapropiar-nos d’allò que se'ns nega ja des de petites mitjançant una educació marcada pels rols de gènere i la marginació a la sexualitat no heteronormativa, reivindicant la nit com a nostra. Perquè és quan la ciutat descansa, que podem robar-li una peça des al trencaclosques de la nostra quotidianitat".

L'Esquerra Independentista, un any més, ha convocat diverses manifestacions arreu del país pel proper 8 de març a la tarda, així com centenars d'actes que s'aniran celebrant al llarg de tot el mes.

El manifest unitari, fet públic aquesta setmana per les organitzacions de l'Esquerra Independentista, ha volgut ressaltar l'injustícia que es perpetua constantment en la societat actual sota les directrius d'un sistema capitalista i patriarcal que “imposa rols, ensenya a acceptar i obeir segons els interessos masclistes, que no qüestionen ni l'explotació ni la dominació que patim, sinó que les propicien, afavorint tot tipus de violència contra nosaltres”. El document també posa de manifest el perjudici que suposa la crisi i el desmantellament de l'Estat del Benestar per les dones que, a més d'estar patint un greu procés de precarització a nivell laboral, acaba suposant “el retorn obligat a la llar”. També han estat motiu de crítica les retallades en els serveis més bàsics adoptades pel govern de l’Estat espanyol i pels governs autonòmics, assegurant que “ens aboquen sense remei al paper de l'eterna cuidadora, sustentadora i reproductora, obligada a mantenir l’estructura social de manera gratuïta allà on l’estat no se’n fa càrrec”.

Per altra banda, les diferents organitzacions han considerat que el canvi necessari per acabar amb aquest sistema “de dominació i opressió” ha de començar “pel canvi de nosaltres mateixes”, assegurant que cal “respondre amb la desobediència a les agressions diàries que patim”. 

El manifest del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) incideix en la necessitat de trencar amb l'estat espanyol i capitalista per acabar amb "la triple opressió que patim com a dones, catalanes i treballadores". L'MDT analitza la precarietat laboral que pateixen les dones i la doble discriminació que han d'aguantar les dones immigrades.

El jovent de l'Esquerra Independentista Arran, també han publicat mitjançant el web un comunicat on acusen als governs i institucions de “posar-se la careta de la igualtat i la paritat” una vegada l'any, assegurant que el veritable objectiu és el de “distreure'ns i enganyar-nos”. En aquest sentit, els joves han aprofitat per criminalitzar la violència que exerceix el Govern, assegurant que “violència no és sols quan una dona es agredida físicament, sinó que violència són totes les retallades que el govern porta a terme, violència és quan el sistema ens diu que tenim que utilitzar la talla 38 per poder vestir bé”. En el document també asseguraven que no donaran les gràcies pel fet de que hi hagi un dia que sigui dedicat a les Dones Treballadores, ja que per ells, cada dia és 8 de març.

Manifestacions i actes programats pel divendres 8 de març:


BARCELONA: 18.30h. a Plaça Universitat   -   Programa d'actes

TARRAGONA: 19.00h. a l'estàtua dels Despullats.   -   Programa d'actes

VALÈNCIA: 19.00h. als Jardins del Parterre.   -    Programa d'actes

ALACANT: 20.00h. a l'estació de Renfe.   -    Programa d'actes

PALMA: 18.00h. a la Plaça de la Porta Pintada.   -   Programa d'actes

LLEIDA: 19.30h. a la Plaça l'IEI.   -    Programa d'actes

GIRONA: 18.00h. al Pont de Pedra.   -    Programa d'actes

OLOT: 19.00h. davant de Sant Esteve

Podeu consultar detalladament la resta d'actes convocats arreu del país aquí.

Valora
Vídeos
Arran: Contra l’ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista!
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid