Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Forcadell: “El procés no té marxa enrere perquè la societat catalana ha perdut la por”

A Brussel·les, La presidenta de l’ANC ha reiterat que és “irrenunciable” que la consulta se celebri el 2014

06/12/2013 Política

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), va remarcar des de Brussel·les que “el procés no té marxa enrere” perquè la “societat catalana ha perdut la por”. Ho va explicar a la conferència “Catalunya, nou estat d’Europa” que va dur a terme a l’Espai Catalunya-Europa ahir. Forcadell participa els dies 5 i 6 de desembre en diverses trobades i actes a Brussel·les amb l’objectiu d’internacionalitzar la reivindicació del poble català a favor d’una Catalunya independent.

A l’acte, la presidenta de l’ANC va explicar que “el nostre és un projecte del poble i per al poble. És gràcies a la societat catalana que som on som, sinó encara estaríem parlant del pacte fiscal”. Forcadell va remarcar que la independència “és el projecte més il·lusionant i inclusiu que ha tingut mai Catalunya, perquè nosaltres mai no preguntem a la gent d’on ve o quina llengua parla”.

La presidenta de l’ANC va explicar també que “el govern espanyol està ofegant econòmicament al Govern de la Generalitat per desprestigiar-lo perquè siguem nosaltres mateixos els que aturem aquest procés”. Forcadell va lamentar també que s’utilitzi la constitució espanyola per impedir als catalans exercir el seu dret a l’autodeterminació, i ha constatat que no hi ha impediment legal per fer la consulta, sinó de voluntat política. Tot i això, va expressar que si no fos així caldria canviar la llei, perquè la “legalitat s’ha d’adaptar al que opina la majoria de la societat. Si no fos així el món no hauria avançat. Abans les dones no votaven, i era perfectament legal que no votessin”.

Continuant amb la consulta, la presidenta de l’ANC va reiterart el seu convenciment que “abans d’acabar l’any tindrem data i pregunta”, va recordar que la “pregunta ha de ser clara” i va afirmar que per l’ANC és “irrenunciable” que se celebri el 2014.

Forcadell va repassar les diverses campanyes que està duent a terme l’Assemblea, posant especial èmfasi amb l’ampliació de la majoria social favorable a la independència. “El nostre objectiu més important és arribar a totes aquelles persones que encara no hem arribat”, va afirmar la presidenta de l’ANC, que va afegir: “som majoria, però encara volem ser més”.

Sobre una hipotètica sortida de la Unió Europea de Catalunya en cas que s’independitzés, Forcadell va dir que “el pragmatisme juga a favor de Catalunya” i que, com és evident, les institucions europees no es posicionaran en ferm fins que els catalans facin el pas endavant.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid