Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
El Manifest del Gironès exigeix un referèndum explícit al llarg del 2014

Una cinquantena de regidors i regidores de la comarca proposen que la consulta se celebri "encara que hi hagi una prohibició per part de l'Estat espanyol"

05/12/2013 Política

Cinquanta-un regidors i regidores de la comarca del Gironès - entre els quals sis alcaldes - subscriuen d'entrada el Manifest del Gironès que s'ha presentat avui. La iniciativa vol sumar adhesions, de forma transversal en el món municipal, perquè se celebri un referèndum sobre el futur polític de Catalunya. De moment, el text presenta les adhesions d'edils de CiU, d'ERC, d'ICV, de Solidaritat, de la CUP, de Reagrupament i de diverses candidatures independents, d'entre les quals n'hi ha de coaligades amb Progrés Municipal (PSC).

Núria Terés, regidora d'ICV-EUiA a la ciutat de Girona, ha explicat que el manifest exigeix que la consulta contingui "una pregunta clara i explícita, no susceptible a interpretacions, que contingui el concepte d'independència, que se celebri al llarg del 2014 i que vinculi al Govern que la convoqui". A més, el manifest demana que aquesta consulta se celebri "tant si com no, malgrat que hi hagi una prohibició de l'Estat". En aquest sentit, Dani Cornellà (CUP) i Gerard Fernàndez (iCelrà-AM), ambdós de Celrà, han explicat que "el Parlament al llarg del 2014 ja haurà votat dues lleis diferents (la Llei de Referèndums i la Llei de Consultes) que donen legitimitat a la consulta".

Els regidors i regidores fan ara una crida a estendre la iniciativa.  Marc Mascort, regidor de Solidaritat a Cassà de la Selva, ha demanat que d'altres representants municipals de la comarca també la subscriguin a través del web . A més, proposen que el manifest s'estengui fora de la comarca i que sigui entrat, en forma de moció, als plens municipals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid