Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L'ANC demana declarar la independència abans de l'11-S si no deixen fer la consulta

L'entitat presenta la segona fase de la campanya ‘Signa un vot per la independència' amb l'objectiu és que els ciutadans que ho desitgin signin una instància per demanar al Parlament que convoqui una consulta vinculant abans del 31 de maig de 2014

18/10/2013 Política

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va demanar ahir que es faci una consulta d'autodeterminació abans del 31 de maig del 2014 i, si això no és possible perquè l'Estat la “impedeix o la dilata”, el Parlament de Catalunya aprovi una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) “com a molt tard l'11 de setembre del 2014”.

Així ho va manifestar ahir en roda de premsa durant la presentació de la segona fase de "Signa un Vot per la Independència". En aquesta fase, la campanya arribarà arreu del territori i assegurar que tots els catalans que ho desitgin puguin demanar al Parlament que convoqui la consulta i, si no és possible, que declari la independència de Catalunya. Després de quatre mesos de prova pilot, que han servit per acabar d’ajustar la logística d’aquesta campanya, l’ANC ha presentat en roda de premsa els detalls d’aquest desplegament, amb el que s’arribarà arreu del territori abans d’acabar l’any.

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, Agustí Carles, membre de la sectorial de Juristes i Rosa Alentorn, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, van destacar la importància de la campanya dins el full de ruta de l’ANC ja que serveix per pressionar i, a la vegada, donar suport al Parlament per tal que faci les passes necessàries per avançar cap a la independència de manera pacífica i democràtica. L’objectiu de la iniciativa és el de fer una recollida massiva d’instàncies que puguin ser entregades al Parlament o als representants electes. En aquest sentit, Alentorn ha explicat que el cap de setmana de l’11 i 12 de gener es durà a terme una mobilització nacional per tal de recollir milers d’instàncies.

A la roda de premsa també hi van assistir el jutge Santiago Vidal i els avocats Pep Cruanyes, Dolors Feliu i Magda Oranich. August Gil Matamala finalment no va poder ser-hi present tot i donar suport a la iniciativa. Els assistents van signar un Vot per la Independència al final de la presentació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid